Farkasházy Tivadar megleckéztette a matekzseni Kovács Zoltánt

Már lassan kezdjük megszokni, hogy a kormányzati kapkodást és felelőtlen, átgondolatlan intézkedések sorát a kormány egy dologgal próbálja leplezni, mindent Karácsony Gergelyre próbál rákenni, főképp a Pesti Úti Idősek Otthonának kapcsán. Ha Kovács Zoltánon múlna, már lehet régen kiállt volna a kamerák elé, és bejelentette volna, hogy Karácsony Gergely szeméyesen és akarattal hozta Magyarországra Vuhanból a koronavírust!

Nos, idáig még nem jutott el Kovács, de azt sikerült kiszámolnia, hogy „Idősotthonokban eddig 93 koronavírus-fertőzött halt meg, közülük 64-en fővárosi idősotthonban. Mivel Budapesten és Pest megyében eddig 320 koronavírus-fertőzött halt meg, így minden ötödik budapesti és Pest megyei elhunyt egy fővárosi fenntartású idősotthonból kerül ki.”

Nos, itt aztán megbukott Karácsony Gergely, gondolhatnánk, hiszen azért húsz százalék azért az tényleg kimagaslóan magas, a fenébe ezzel a hanyagsággal! De a tények és a matematika makacs dolgok, amikkel nehéz vitatkozni. Erre világított rá Farkasházy Tivadar Facebook posztjában, most nem a humorista, hanem eredeti foglalkozása, a matematikus bújt ki belőle.

Végzett egy gyors számolást, mi a helyzet vidéken: Budapestet és Pest megyét leszámítva 85-en haltak meg, közülük 29-en idősotthonokban, azaz ebben a 18 megyében

minden harmadik elhunyt vidéki idősotthonban halt meg, szemben a pesti adatokkal!

Tudjuk, nehéz helyzetben van a kormányzat. Elkéstek az intézkedésekkel, az elején nem vették komolyan az egész járványt, csak kullogtak az ellenzék, főleg az MSZP javaslatai után, egy-két hetes késéssel megvalósítva őket. Ebből a slamasztikából kell valahogy kimászniuk most. Mivel a kormányzáshoz se most, sem régebben nem értettek, hát csinálják azt, amiben eddig is ők voltak a legjobbak:

hazudoznak, plakátolnak, uszítanak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!