Váratlanul rosszul szerepelt a Fidesz egy felmérésben: ezzel nem számoltak

A független IDEA Intézet a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseiről végzett közvélemény-kutatást. A felmérés a Fidesz számára letaglózó eredményeket hozott:

a választók többsége, 55 százalékuk egyesre vagy kettesre, 17 százalékuk hármasra, 11 jóra és csak 13 százalékuk osztályozta jelesre a kormány teljesítményét.

A megkérdezettek 70 (!) százaléka mondta azt, hogy a kormány inkább nem (20%) vagy egyáltalán nem (50%) védte meg a munkavállalókat (mindössze csak 21 százalékuk bízik az intézkedések sikerében). Ami különösen aggasztó eredmény lehet Orbán Viktornak, hogy még a sajátjainak is csak az 55 százaléka szerint nyújtanak elég védelmet a kormány intézkedései, egyharmaduk, 32 százalékuk konkrétan pesszimista azokat illetően.

idea1
Forrás: 24.hu

A nyugdíjtámogatások tekintetében talán még ennél is letaglózóbbak az eredmények: még a fideszes szavazók 41 százaléka szerint is már idén esedékes lett volna a támogatás (a kormány csak jövő évtől kezdi visszaépíteni a 13. havi – valójában csak 53. heti – nyugdíjat).

Érdekesség, hogy a nyugdíjak ügyében ráadásul két tűz közé került Orbán, a fideszesek 23 százaléka ugyanis azt mondta, egyáltalán nem tartja indokoltnak a támogatást.

idea2
Forrás: 24.hu

Az osztályozások ügyében már inkább pártvonalak mentén oszlanak meg a vélemények: a Fidesz-KDNP szavazók 41 százaléka a fentiekkel együtt is jelesre értékelte a kormány teljesítményét. Aggodalomra adhat okot viszont Orbánéknak, hogy 16 százalékuk egyest vagy kettest, 17 százalékuk pedig hármast adott nekik. Az ellenzékiek még ennél is sokkal keményebbek voltak a munkájukat illetően:

közel a felük, 45 százalékuk adott egyest a kormánynak, további 36 százalékuk kettest, tehát bő 80 százalékuk értékelte rosszra a teljesítményüket.

idea3
Forrás: 24.hu

Az eredményekből nagyon úgy látszik, ha nem akarja Orbán csúnyán elveszíteni a maradék népszerűségét, alaposan újra kell gondolnia, hogy vajon ostoba propagandával és a szokásos Soros- és Brüsszel-ellenes uszítással ezúttal is megúszhatja-e a sikeres kormányzást. Egyelőre inkább tűnik úgy, hogy a választók büntetni fogják a válságkezelés elmaradásáért, ami nem sok jót ígér neki a 2022-es választásra nézve.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!