Ezt benézte! Egy fideszes polgármester pánikkeltéssel vádolja az MTI-t!

Szolnok fideszes polgármestere teljes erőből megtámadta a Fidesz által pénzelt Magyar Távirati Irodát. A furcsa eset szerda este történt, amikor is Szalay Ferenc kitett egy posztot a közösségi oldalára, amelyben amiatt háborog, hogy a Szolnok Tv Facebook oldalán megjelent egy óvodai pedofilok lebukásáról szóló hír. A fideszes polgármester szerint az írás megtévesztő és pánikkeltő, mert nem szerepel benne, hogy az eset nem Szolnokon történt.

Igen ám, de a hírt nem a Szolnok Tv, hanem a Fidesz által pénzelt Magyar távirati iroda írta! A televízió szó szerint átvette a cikket!

Miközben tehát Szalay Ferenc azt hitte, hogy a Szolnok Tv-t támadja, valójában az állami távirati iroda által közzétett írást minősítette felelőtlennek, hatásvadásznak és pánikkeltőnek. Azt a hírt, ami a rendőrség hivatalos oldala, a police.hu közleménye alapján készült. Ebből azért nagyon nehéz lesz kimagyaráznia magát a fideszes polgármesternek, hisz mit is vethetne a Szolnok Tv szerkesztői szemére? Azt, hogy egy az egyben közölték a fideszes pénzzel kitömött Magyar Távirati Iroda hírét? Vagy a rendőrség hivatalos közleményét minősíti pánikkeltőnek, mert nincs beleírva, hogy hol történt az eset? A hírt egyébként még legalább tucatnyi médium átvette, és van, ahol szintén az MTI-re hivatkoznak forrásként.

Külön pikáns részlete az ügynek, hogy a fideszes szoljon.hu is szó szerint átvette a cikket, de

a szolnoki polgármester a fideszes portált nem támadta meg ugyanazért a cikkért!

Az önkormányzati fenntartású Szolnok Tv egyébként a polgármester felszólítására eltávolította a hírt Facebook oldaláról, de közleményükben visszautasítják, hogy az írás közlése félrevezető lett volna. Ennek igazolásaként a polgármester orra alá dörgölik, hogy a rendőrségi hír az MTI oldalán is megjelent, majd azzal vitték be a kegyelemdöfést Szalay Ferencnek, hogy

a  helyi tévé az ügy miatt a médiahatóságtól kér állásfoglalást.

Szó se róla, érdekes eljárás lesz, amikor majd kiderül, hogy Szolnok fideszes polgármestere az állami MTI-t vádolta pánikkeltéssel és a szakmaiság hiányával.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!