Félelmetes! Brutálisan kitömték Kövér minihadseregét!

Miközben tízezrek veszítik el a megélhetésüket, és a kormány saját bevallása szerint is képtelen segíteni a tönkrement tömegeknek, úgy tűnik, azért vannak olyanok, akiknek továbbra sem lesz mitől tartania. A Népszava derítette ki, hogy az “Országgyűlési Őrségnek” (értsd: Kövér minihadseregének) tavaly jelentősen megnövelték a fizetését. Ez azt jelenti, hogy hiába a válság, Kövér őrei idén is – akárcsak tavaly –

bruttó 478,5 millió forinttal többet vihetnek haza.

Ráadásul nemcsak a fizetésüket növelték meg tavaly, mialatt 2018-ban 416-an (ebből 16 vezető) dolgoztak a szervezetnél, 2019-ben további 8-cal emelték a létszámukat, ma már 424-en dolgoznak náluk (ebből 18-an vezető beosztásban). Nem egyenletesen osztották el a pénzt a különböző pozíciók között, a “sima” őrök fizetését (406 ember) 410,5 millióval, a 18 vezetőét 68 millióval növelték (az alapbér-növekedést, a prémiumot, a túlórát és “egyéb juttatást” is beleszámolva). A tisztek így havi nettó 700 ezer Ft-ot vihetnek haza (ezt átlagosan havi 426 ezer Ft-tal egészítik ki juttatásokkal). Az őrök fizetése ennél jóval szerényebb, ők “csak” nettó 302 ezer Ft-ot keresnek, igaz, átlagosan ők is hazavihetnek 161 683 Ft juttatást.

Hogy mi indokolhatta a kiemelkedő emeléseket, mit akart meghálálni a kabinet, miközben érdemben a szociális szférában pl. sehol nem emelte a béreket, az nem világos (a cikk szerint törvény kötelezte őket az emelésre). Az sem világos sajnos, hogy egyáltalán mi szükségük van több száz őrre egy ilyen kis ország parlamentjének védelméhez. Állítólag terrortámadásoktól védenek “minket”, azért is tömték ki őket néhány éve egy brutális fegyverarzenállal (pl. gépkarabéllyal, gránátvetővel és mesterlövész puskával). De hogy milyen terrortámadástól fél a kormány, miközben egyet sem követtek el az országban (szerencsére), kissé túlzásnak tűnik mind a létszámemelés, mind a rengeteg fegyver, amit adtak nekik.

Marad a kérdés, hogy vajon mi egyéb célja lehetne a kormánynak Kövér házi őrségének folyamatos hizlalására?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!