Pofátlan magyarázatot adott az államtitkár, hogy miért nem halasztják el az érettségit

Hiába ér csúcspontjára a járvány pont egy nappal korábban, úgy tűnik, egyelőre minden megy tovább a tervek szerint, és május 4-én megtartják az érettségi vizsgákat – ez Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár egy videójából derült ki, amit pénteken tett közzé a Facebookon. Maruzsa azt mondta, a kormány május 4. és 21. közé jelölte ki az írásbeli érettségi időpontját (idén csak azokat tartanak, szóbeliket nem). Szerencsére azonban nincs minden veszve, ugyanis azt is hozzátette, hogy ez a járványhelyzet alakulásának függvényében azért még változhat.

A járvány miatt Maruzsa állítólag különböző szakszervezetekkel is egyeztetéseket folytatott. Külön kiemelte az Országos Diáktanáccsal folytatott online egyeztetését, amin állítása szerint 19 résztvevőből 17 támogatta a május negyedikei kezdést.

“A diákok érettségizni akarnak”

– szűrte le Maruzsa. Hogy ez vajon tényleg így van-e, azt minimum kétségessé teszi, hogy a napokban egy nem kormányközeli felmérés azt hozta ki, hogy a magyarok kétharmada szerint a járvány tetőzésének idején nem lehet biztonságosan megrendezni az érettségit. Ezt a félelmet a Népszava egy korábbi cikke szerint a diákság egy része is oszthatja, kétharmaduk ugyanis egy felmérés szerint azt szerette volna, ha ki tudná váltani az érettségijét az év végi jegyeinek az átlagával. Úgy tenni, mintha nem létezne semmiféle aggodalom a vizsgák időpontjával kapcsolatban, a pofátlanság netovábbja Maruzsa részéről.

Az államtitkár a tájékoztatóját azzal zárta, hogy elmondta, a kormány jelenleg nem lát indokot arra, hogy elhalasszák az érettségit, ezért fenntartják az eredetileg kijelölt május 4-i időpontot, és a “maximális egészségvédelmi intézkedések mellett” lebonyolítják az érettségit.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!