Csalódtak a Fideszben a fideszes polgármesterek! „Leginkább magunkra számíthatunk!”

A jelek szerint már a fideszes polgármesterek is érzik, hogy az Orbán-kormányra nemigen számíthatnak. Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere például nemrég arra panaszkodott, hogy hiába vásárolt védőfelszerelést

a fideszes önkormányzat, az 5000 Vitnamból hozott egészségügyi maszkot a repülőtéren egyszerűen lefoglalta tőlük a katasztrófavédelem.

„ Mondták, hogy a kórházi dolgozóknak jobban kell, mi várjunk a sorunkra. Nem vehettük át.”

A szállítmányt végül az állam fizette ki, de ezzel a kerület védelme továbbra sincs megoldva. Pokorni szerint egy olyan kis kerületben is, mint az övék, több százezer maszkra van szükség. „Napi egy-másfél millió forintba kerül csak az egészségügyi dolgozóknak, oktatási dolgozóknak, önkénteseknek a fölszerelése. Egy maszk az fél napra jó” – mondta a polgármester.

Még Pokorni panaszkodásánál is beszédesebb az a drámai hangú segélykiáltás, amit Méhkerék fideszes polgármestere tett közzé a Facebook oldalán. A magyarnarancs.hu fedezte fel, hogy a Fidesz-kormányban eddig vakon hívő Tát Margit most érezhetően csalódott, mert szó szerint ezt írta:

„Jól látszik, hogy jelen helyzetben leginkább magunkra számíthatunk a problémáink megoldásában.”

A Békés megyei község első embere nem lehet elragadtatva a kormány eddigi intézkedéseitől. Szombaton közzétett bejegyzése szerint semmit nem vár az Orbán-kormánytól: „Méhkerék mindent megtesz, hogy helytálljon a veszélyhelyzetben is. Az intézkedések mindig azt a célt szolgálják, hogy amennyire csak lehet, védjük a helyieket és segítsük a mindennapjaikat. Továbbá keressük a megoldást a munkahelyeken, a vállalkozásoknál, a gazdaságoknál kialakuló gazdasági problémák kezelésére.”

mehkerek

A fideszes polgármester egy szót sem ejt a kormányzati propagandáról, helyette inkább panaszkodik.

Mint írja, számolni kell a védekezés nem várt költségeivel, ezen kívül a teljes ez évi gépjárműadót át kell csoportosítani a járványalapba és a „további pénzügyi hiányok komoly hatással vannak és lesznek még az önkormányzati gazdálkodásra.”

A fideszes polgármester kiábrándultságát jól jelzi, hogy a Fidesz nevét le sem írja, segítséget is csupán közadakozástól remél. Mint írja, „a védekezés további költségeinek finanszírozásához adománygyűjtő kampányt indítunk, és mindenkitől segítséget kérünk, aki ezt fontosnak tartja és akármilyen összeget is képes erre áldozni.”

Szó sincs tehát a gazdaságvédelmi akcióterv fényezéséről, meg arról, hogy a Fidesz „senkit sem hagy magára”. Méhkerék fideszes polgármestere épp most tapasztalta meg a saját bőrén, hogy mi ma különbség a propaganda és a valóság között.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!