Mit tesztek a gyerekeinkkel? Orbán: május 3-án tetőzik a járvány! Május 4-én érettségi!

Orbán Viktor kijelentette: a szakemberek szerint a járvány május 3-án éri el a csúcspontját Magyarországon. Vagyis ekkor lesz a legtöbb a fertőzött, ez az az időpont, amikor mindenki a legnagyobb veszélyben lesz. Mindezt Orbán aqz ajkai kórház megtekintése során jelentette ki. A miniszterelnök minderről még egy videót is kitett a Facebook oldalára, vagyis szó sincs tévedésről. Ő maga is tisztában van azzal, hogy a neheze még csak most jön. Egyvalamiről azonban Orbán mélyen hallgat.

Ha a járvány legdurvább tombolása május 3-án lesz, miért kényszerítik diákok tízezreit május 4-én érettségire?

Orbán és a Fidesz erről még beszélni sem hajlandó, pedig szinte az egész ország emiatt lázad. Egy debreceni édesanya online aláírásgyűjtést indított, hogy ne kelljen tanterembe menniük a gyerekeknek, mert attól tart, hogy az érettségi tömeges fertőzést okozhat a diákok és a pedagógusok között.

Az MSZP úgy reagált, halasszák el az érettségit egy olyan időpontra, amit a járványügyi szakemberek is megfelelőnek tartanak.

Ha pedig az érettségi belátható időn belül mégsem tartható meg, hozzák nyilvánosságra milyen módon kívánják meghatározni az érettségi érdemjegyeket.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint is veszélyes május 4-én megtartani az érettségiket, ezért arra kérik a tanárokat, hogy összehangoltan vegyék ki a szabadságukat, így akadályozva meg a 85 ezer gyerek és 6 ezer pedagógus megfertőzését. Válaszként erre

Maruzsa Zoltán oktatásért felelős államtitkár terroristákhoz hasonlította a pedagógusokat.

A fideszes politikus a köztévében az egykori Vörös Hadsereg Frakció szélsőbaloldali fegyveres csoporthoz (Rote Armee Fraktion) hasonlította  az érettségi megatartását bíráló szakszervezetet, amikor szó szerint ezt  mondta: „Javaslom nekik, hogy fontolják meg, módosítsanak nevet, vegyék fel esetleg a Vörös Hadsereg Frakció elnevezést, ez sokkal jobban lefedné a tevékenységüket”.

Látható tehát, hogy

a Fidesz mindenáron ragaszkodik ahhoz, hogy a diákok a járvány tombolásának csúcspontján érettségizzenek!

Vagyis tesztelés nélkül gyűljenek össze, legyenek közösen zárt helyen, majd menjenek szépen haza.

A kérdés csak az: ha már Orbán szerint is május 3-én lesz a járvány tetőpontja, miért hajszolja bele gyerekek tízezreit a Fidesz szándékosan egy ilyen veszélyes helyzetbe?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!