Döbbenetes arcátlanság! Ezzel indokolta Orbán, hogy utcára rakják a betegeket!

Napok óta hatalmas a felháborodás az országban a kormány döntése miatt, ami úgy szabadította fel a kórházi ágyak 60 százalékát, hogy utcára rakta az azt használó betegeket. Orbán eddig semmilyen magyarázatot nem adott arra, mi szükség van 36 ezer ágy azonnali felszabadítására, mialatt a regisztrált fertőzöttek száma továbbra sem haladja meg a kétezret. Szakértők és orvosok egyaránt követelik, hogy a kormány azonnal adjon magyarázatot a lassan már társadalmi katasztrófával fenyegető döntés okára.

Vasárnap Orbán újabb kórházlátogatáson járt, ezúttal az ajkai Magyar Imre Kórházat látogatta meg. A látogatás közben ugyan továbbra sem adott konkrét magyarázatot az ágyfelszabadítások okára, de tett egy megjegyzést, ami közelebb vihet ahhoz, hogy megértsük, mi járhatott a kormány fejében, amikor meghozta a döntést. Ha tényleg ez az indokuk rá, az döbbenetesen felháborító:

Orbán azt mondta, a felszabadítás

“egy főpróba, a legrosszabb lehetőség főpróbája”.

Majd hozzátette:

“Mindenki nyugodtan aludhat, mindenkinek, aki beteg lett, lesz helye”.

Hogy értsük, mit is mond pontosan a miniszterelnök: egyrészt úgy tűnik, a miniszterelnök szerint az agresszív ágyfelszabadítás a főpróba, még csak nem is az “éles” helyzet. Másrészt szemlátomást egy ilyen nem éles helyzet is megér szerinte annyit, hogy akár egy újabb, a koronavírustól független egészségügyi válsághelyzetet idézzen elő. A hírek szerint már most hatalmas károkat okozott az agresszív ágyfelszabadítás, az elmúlt héten végeláthatatlanul érkeztek a hírek megnyomorodott családokról, tragédiába forduló emberi sorsokról, olyan kétségbeesett hozzátartozókról, akiknek vagy nincs képesítésük beteg családtagjaik ellátására, vagy anyagilag nem állnak olyan helyzetben, hogy ezt megtehessék. A kormányfő úgy néz ki, úgy akarja “megoldani” a járványt, hogy lecseréli az egyik egészségügyi válsághelyzetet a másikra.

A válasza pedig szemlátomást mindössze annyi erre a válságra, hogy “mindenki nyugodtan alhat, minden betegnek lesz helye”. Ez alatt nyilván a koronavírussal lebetegedőket érti, azt ugyanis már tudjuk, nem NEM MINDEN betegnek lesz hely, sőt sokaknak már most sincs, haza vannak ugyanis zavarva, egy olyan környezetbe, ahol vajmi kevés esélyük lesz hozzájutni a megfelelő ellátáshoz.

Orbán videót is felrakott az újabb botrányos látogatásról, ez itt megtekinthető:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!