Megkapta a kegyelemdöfést Orbán – Keményen nekiment a Néppárt elnöke

Forrás: MTI

Mióta a Fidesz megszavazta a felhatalmazási törvényt, ami jóformán korlátlan teljhatalmat biztosít Orbánnak, sorra érkeznek a nemzetközi kritikák. Mint arról már korábban beszámoltunk, az Európai Néppárton (EPP) belül 15 nemzetközi küldöttség 76 tagja támogatja a fideszesek azonnali kizárására irányuló indítványt.

Most pedig Donald Tusk, az EPP elnöke adott egy interjút a Spiegelnek, melyben elég éles kritikát fogalmazott meg Orbánnal szemben – közölte a 444.hu.

Tusk a lap kérdésére válaszolva, azt kezdte el fejtegetni, hogy

Orbán az emberek félelmére alapozza meg a hatalmát, mindegy neki, hogy migrációról vagy koronavírusról van szó.

A magyar miniszterelnök kihasználja az adódó helyzeteket arra, hogy megerősítse hatalmát, ezek a manőverei pedig összeegyeztethetetlenek a demokrácia szellemével.

A Néppárt elnöke az interjú közben tett egy elég erős megjegyzést is, melyben jóformán nácinak titulálta Orbánt:

“A történelem során sokszor láthattuk, hogy a politikusok a hatalmuk kiterjesztésére törvényeket használnak. Ez Németországban ismerős lehet.

Biztos vagyok abban, hogy Carl Schmitt nagyon büszke lenne Orbán Viktorra”

Ez Németországban elég keményen hangzik, mivel Schmitt egy konzervatív jogtudós volt, aki 1934-től volt a náci párt elkötelezett és lelkes tagja, valamint a hitleri diktatúra egyik jogi megalapozója.

A lengyel pártvezető hozzátette azt is, hogy szeretné még idén kizárni a Fideszt az Európai Néppártból, mivel jelenleg globális harc folyik a demokráciáért, és ez éberséget követel az autokratikus rendszerek ellenfeleitől.

Nekimentek a Fidesz képviselőinek – már nem csak a pártot tartják felelősnek a történtekért

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!