A válság közepén egekbe emelték a saját fizetésüket

Forrás: Népszava

Miközben Bulgáriában a képviselők és a kormánytagok teljes fizetésükről lemondtak a járványhelyzet idejére, Szlovéniában a kormány felajánlotta a fizetésének a 30 százalékát, és Albániában is megfelezték a miniszterek keresetét,

a magyar Országgyűlésben 989 700 forintról 1 103 400 forintra emelték a képviselők alapbérét.

Így az mfor.hu szerint már nincs olyan képviselő a parlamentben, aki havi egymilliónál kevesebbet keresne. Az újabb fizetésemelésnek az egyik legnagyobb nyertese Kövér László lett, aki

bruttó 2 979 180, vagyis nettó 1 981 150 forintot vihet haza.

Az ő esetében a márciusi fizetésemelés 200 ezer forint pluszt hozott. Vannak azonban még nála is szerencsésebbek, azok, akik nemcsak képviselők, hanem kormánytagok is, ilyen pl.

Szijjártó Péter, Rogán Antal, Nagy István és Gulyás Gergely,

akik havi 225 838 forinttal több pénzből gazdálkodhatnak már áprilisban, így összesen havi 3 308 600 forintért végezhetik a “munkájukat”.

Kíváncsiak lennénk, vajon erre gondolt-e Orbán Viktor, amikor arról beszélt, hogy fontos, hogy mindenki egyenlő arányban vegye ki a részét a válság alatt a közterhek viseléséből. Mert egyelőre úgy tűnik, egyeseket nemhogy megütni nem fog a válság, de úgy fognak gyarapodni, mintha Magyarországon épp beköszöntött volna az aranykor.

FRISSÍTÉS:

Szerencsére vannak olyan képviselőink is, akik tisztában vannak azzal, hogy sokszorosát keresik a magyar béreknek. Emiatt is történt, hogy az MSZP képviselői nemrégiben pl. felajánlottak 1-1 millió, összesen 15 millió forintot tisztítószerek, fertőtlenítőszerek és védőfelszerelések beszerzésére, hogy így segítsék a rászoruló magyar embereket:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!