Döbbenet, mire költik Orbánék a bankok járványadóját! Ugye már sejti?

Orbán Viktor szerint a magyar foci támogatása is a járványellenes kiadások közé tartozik. Erről árulkodik az a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet, amely szerint a bankok a rájuk kivetett járványadót csökkenthetik a látványcsapatsportok támogatásával.

Vagyis a bankok a járványadóból leírhatják a focira is adott támogatást! Erről Orbán Viktor döntött.

Normális gondolkodással szinte felfoghatatlan, hogy miközben az ország a fertőzéssel küzd, emberek tízezrei kerültek utcára, zuhan a gazdaság és brutális megszorításokat jelentenek be, aközben Orbán Viktor a járványügyi kiadások közé sorolja a futball támogatását! Ez egyszerűen elképesztő!

Nem csoda, hogy az intézkedésen Békesi László, MSZP-s volt pénzügyminiszter  is kiakadt. Facebook oldalán ezt írja: „Hogy egyértelmű legyen: a kereskedelmi bankokra kirótt külön adót a kormány nem a válság miatt kieső költségvetési bevételek pótlására, vagy a megnövekedett állami kiadások fedezetére, nem is a csődbe jutó vállalatok, a munkájukat elvesztő, vagy nyomorgó emberek támogatására, hanem az egyébként is agyon támogatott sportszervezetek pazarló támogatására akarja fordítani.”

Békesi szerint

a bankok ráadásul mindezt velünk, ügyfelekkel fogják megfizettetni.

„Azaz: szolgáltatási díjaik alakításával, kamatpolitikájukkal – pl. a hitelmoratórium miatt meghosszabbodó törlesztési időre jutó kamatok növelésével – direkt módon is áthárítják ezt a terhet a lakosságra és a vállalatokra!”

A foci járványügyi kiadások közé sorolását a volt pénzügyminiszter úgy kommentálta: közgazdászként és sportot szerető, azt elvi és érzelmi alapon egyaránt támogató emberként is mélyen fel van háborodva. Szerinte ez

tobzódó ostobaság, cinizmus, hatalmi téboly!

Ha tehát mostantól azt halljuk, hogy a kormány mindent megtesz a járvány megfékezéséért, jusson eszünkbe: Orbán a járványra fordítható milliárdokat többek között a magyar focira költi!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!