Végre! Így alázták meg a családokat kioktató fideszest!

Fotó: Kovács Attila / MTI

Költsenek kevesebbet a magyar családok és takarékoskodjanak jobban! Ezt üzente a bajba került magyar családoknak a fideszes Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke. Szerinte a munka nélkül maradt több ezer ember családjának „a hangsúlyt a tartalékolásra kellene helyezni”, majd arra figyelmeztetett, hogy „a család kevesebbet költsön a bevételénél, a különbözetet pedig mindig tegye félre.”

A havi négymilliót kereső fideszesnek láthatóan fogalma sincs, hogyan élnek Magyarországon az emberek.

Domokos László ugyanis odáig ment a családok hülyének nézésében, hogy azt javasolta: minden családban a költségvetés tervezésére, kontrolljára és végrehajtására ki kellene nevezni a „pénzügyminisztert”, aki rendszeresen átnézi a számlákat és meghúzza a kiadásokat

A baj csak az, hogy a családok többségének nincs mit félretenni!
Egyik hónapról a másikra élnek!

A pökhendi nyilatkozat óriási felháborodást váltott ki. Akkora volt a népharag, hogy az ÁSZ elnöke kénytelen volt elismerni: „ha hinni lehet a felméréseknek” a lakosság kétharmadának nincs semmilyen tartaléka. Az igazán megalázó csapást azonban az ellenzék egyik politikusa vitte be a fideszes Domokos Lászlónak. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke ugyanis írásbeli kérdést nyújtott be, amelyben kifejtette: ha egy családnak nincs bevétele, ott nem hogy spórolni nem lehet, de étel sem kerül az asztalra és a szükséges gyógyszereket sem tudják kiváltani. Majd ezután

az MSZP elnöke felszólította Domokos Lászlót, hogy a kormányzati spórolásra is tegyen konkrét javaslatokat!

Tóth Bertalan szerint ugyanis nem csak a háztartásoknak, hanem az Orbán-kormánynak is számba kell vennie a bevételeket, kiadásokat, és prioritásokat kell felállítani. Az ellenzéki politikus végül az alábbi kérdéseket tette fel Domokos Lászlónak:

A különböző gigaberuházásokkal, stadionépítésekkel kapcsolatban tett-e hasonló spórolási javaslatokat a kormánynak?

  • – Javasolta-e a munkanélküli ellátások idejének meghosszabbítását?
  • – Javasolta-e az ellátás nélkül maradtak rendkívüli támogatásának bevezetését?
  • – Javasolta-e a családi támogatások emelését?
  • – Javasolta-e az éves nyugdíjemelés novemberi korrekciójának előrehozatalát?
  • – Javasolta-e az alacsony nyugdíjak rendkívüli emelését?
  • – Tett-e bármilyen konkrét intézkedésre javaslatot a kormánynak a válság miatt szükségessé váló költségvetési módosítások kapcsán?
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!