Orbán egyik embere nyíltan szembefordult a miniszter döntésével!

Egész lavinát indított el az emberi erőforrások minisztere azzal, hogy vasárnap menesztette az Országos Orvosi Reumatológiai Intézet (OORI) igazgatóját. Hétfőn mintegy 100 orvos és ápoló tiltakozott Cserháti Péter felmentése miatt Budakeszin, az intézmény főépülete előtt, ezt követően pedig a dolgozók, a döntés kapcsán, egy nyílt levelet is küldtek Orbán Viktornak, melyben arra kérték, hogy bírálja felül Kásler Miklós döntését.

Ezek a tiltakozások azonban eltörpülnek amellett, hogy Orbán egyik embere is nyíltan az Emmi vezetője ellen fordult.

Hétfő este Balog Zoltán (aki az Emmi korábbi vezetője volt), Facebook oldalára tett ki egy Cserhátival közös fotót, melyhez csupán annyit írt hozzá, hogy “Kedves Péter, köszönöm”.

Az Index megkereste a volt minisztert, hogy mégis, mi a véleménye az utódja döntéséről, arról, hogy Kásler a járványhelyzet közepén mentette fel a kórházigazgatót.

Balog Zoltán elmondta, továbbra is tartja magát ahhoz, hogy nem kommentálja az utódja döntéseit, de mint korábbi egészségügyekért is felelős miniszter, azt fontosnak tartotta, hogy Cserhátit a támogatásáról biztosítsa.

A volt miniszter a lapnak elmondta azt is, hogy legalább 30 éve ismeri a most menesztett kórházigazgatót, minisztersége alatt pedig hat évig dolgoztak együtt, valamint hozzátette, hogy mind szakmailag, mind emberileg kiváló embernek tartja.

“Cserháti Péter vezetőként rendet tett az OORI-ban, felszámolta a kórház adósságait, és irányítása alatt európai szintű intézményt csinált belőle” – jelentette ki Balog, majd hozzátette:

“Péter elkötelezett orvos, ő az utolsó, aki emberéleteket veszélyeztetne. A betegeivel, kollégáival és feletteseivel is mindig úgy viselkedett, hogy az példa lehet minden egészségügyi dolgozó számára.”

Balog jelenleg Orbán Viktor társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztosa, így igencsak meglepő, hogy ilyen nyíltan visszaszólt Káslernek, aki korábban azzal indokolta a felmentést, hogy

“Aki a komplex intézkedési terv ütemezett utasításait nem hajtja végre, az a betegek biztonságát, az életükért való küzdelem eredményességét veszélyezteti.”

Érdekes kérdés azonban, hogy mit fog tenni Orbán Viktor ebben a helyzetben, amelyben lényegében nincs külsős szereplő. Cserhátit az ő egyik embere menesztette, ami ellen az ő egyik embere tiltakozik, ráadásul még a kórházigazgató is valamilyen szinten az ő embere, hisz Cserháti korábban miniszteri biztosként dolgozott.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!