“Kitépték a szívem” – könnyeivel küszködve búcsúzkodott a megalázott kórházigazgató

Vastapssal búcsúztatták szerdán kollégái Csernavölgyi Istvánt, a székesfehérvári kórház igazgatóját, akit múlt héten Kásler Miklós – az Országos Rehabilitációs Intézet főigazgatójához hasonlóan – botrányos körülmények között eltávolított az intézmény éléről. Csernavölgyinek az indoklás szerint azért kellett mennie, mert késett a járványügyi adatok szolgáltatásával.

A Válasz Online szerint Káslert az mérgesíthette fel, hogy leszúrást kapott a miniszterelnöktől, amiért nem szolgáltatta idejében az adatokat. Csernavölgyi búcsúzása alatt ezzel szemben úgy fogalmazott, minden intézményben kikerülhetetlen, hogy néha késsenek az adatokkal. A volt igazgató azt mondta, csütörtök reggel még dolgozott, a munkatársaival együtt tette a dolgát, délelőtt viszont már jött egy jelzés, hogy adatszolgáltatási késedelem, vagy “hiba csúszott az intézmény életébe”.

Azt is hozzátette, hogy az adatszolgáltatás egyébként

“véletlenül sem főigazgatói hatáskör, és erről többet nem is szeretne beszélni”.

Szerinte a késedelem csak indok volt, de a kirúgása valódi okát „nem tudja megmondani, és nem is akarja boncolgatni”. Azért nem, mert nem érdekes, mi történik vele, ha egy világjárvánnyal kell szembenézni. Azt mondta, ő megtett minden tőle telhetőt, hogy a kórház felkészülten nézhessen szembe a járvánnyal, védőfelszereléseket szerzett be, és százasával tesztelte a dolgozókat is, hogy

megvédje azokat, akik a frontvonalban harcolnak, és „nem egy irodában, nem egy fellegvárban ülve hoznak döntéseket”.

Csernavölgyi felidézte, hogy 1991 óta dolgozik az intézményben, itt ismerte meg a feleségét, itt születtek a gyermekei, és itt dolgozott az apja is. Mint mondta, vissza fog még térni ide, tegye azt bármilyen minőségben, mert “nem tud ettől a kórháztól elszakadni”.

“Ugyan kitépték a szívem, de visszaadtátok a hitem”

– üzente a volt igazgató, akit láthatóan megérintett a gesztus, ahogy volt kollégái kiálltak mellette.

A beszédről készült videót itt megtekinthetik:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!