Nekimentek a Fidesz képviselőinek – már nem csak a pártot tartják felelősnek a történtekért

Kép forrása: Wikipedia

Bár nagyon úgy tűnik, hogy az Európai Néppárt sem kiköpni sem lenyelni nem tudja a Fideszt, egyre inkább az a valószínű, hogy a koronavírus járvány lecsengése után, ki fogják őket rúgni minden fontos pozícióból.

Az utolsó csepp a pohárban a diktátor-törvény megszavazása volt, amikor több tagpárt kérte, hogy fejezzék be a és vágják ki végleg a Fideszt a Néppártból! Ez nem hozott gyors eredményt, hiszen egy tagpárt végleges kizárását több döntéshozatal és fórum előzi meg. Most viszont sokan kezdik felismerni, hogy

a Fidesz EP képviselőinek személyes felelőssége is van abban, hogy idáig jutott a helyzet!

Manfred Weber frakcióvezető szerda este kapta meg azt a levelet, amelyben az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójában helyet foglaló 27 nemzeti delegációból 14 támogatja a fideszes EP-képviselők eltávolítását a politikai csoportból.

A belga, cseh, dán, észt, holland, ír, litván, luxemburgi, máltai, portugál, svéd és szlovák konzervatív, illetve kereszténydemokrata pártok EP-s vezetői mellett a lengyel ellenzéki Polgári Platform is, akik a németek után a második legnépesebb nemzeti küldöttséget alkotják. Külön levélben hasonló kérést fogalmazott meg a görög EPP-sek delegációvezetője is, így összesen

15 nemzeti küldöttség 76 tagja támogatja a fideszesek azonnali kizárására irányuló indítványt.

A levél kiváltó oka az volt, hogy az ernyőszervezetként működő Néppárt tavaly márciusban függesztette fel a Fidesz tagságát, viszont határozata nem vonatkozik a magyar párt európai parlamenti képviselőire, akik továbbra is az EPP frakciójában foglalnak helyet.

Még ugyanezen a napon Donald Tusk a Twitteren küldött kemény üzenetet a Fidesznek: “Ha egy kormány cenzúrával, rendeletekkel és büntetéssel próbál küzdeni a járvány ellen, akkor a demokráciát zárja karanténba hosszú időre. Az embereknek több szájmaszkra és lélegeztetőgépre van szüksége, nem a hatóságoknak biztosított többlethatalomra” – írta.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!