Drámai fotó terjed futótűzként az interneten! Ez a mai magyar valóság!

Tegnap Orbán Viktor az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben járt, hogy megtekintse a járványhelyzet állását. Az alkalomról videót is készített, amit felrakott a Facebook-oldalára. A kórházban az intézet tüdőgyógyász főorvosa vezette körbe. Az egyik jelenetben a főorvos megmutatta, szükség esetén hova tudnának még 30 ágyat elhelyezni. Az erről készült fotó kezdett el futótűzként továbbterjedni az interneten:

orbán 4
Forrás: Orbán Viktor – Facebook

A fotó kritikusai szerint ebben az egy fotóban minden benne van a mai magyar valóságról.

  • A háttérben látszó omladozó falak és csempék, a nem üzemelő lift (habár az előfordulhat, hogy csak a járványhelyzet miatt helyezték üzemen kívül) mind azt mutatják, hogy milyen ramaty állapotban érte el hazánkat a koronavírus-járvány.
  • Úgy tűnik, még az úgynevezett szakembereink sem használják rendeltetésszerűen a maszkjukat. Ha ők sem teszik, hogy várhatnák el a lakosságtól, hogy úgy használják? (Ha egyáltalán elvárnák, az országos tiszti főorvos szerint még mindig felesleges a maszkviselés.)
  • Mialatt Orbán a tényleges biztonságot nyújtó FFP3 maszkot visel, a videóban és a képen látható egészségügyi személyzet csak sima sebészi maszkot, ami maximum másokat véd a megfertőződéstől, a személyzetet viszont aligha védi meg a betegektől. Fontosabb lenne a miniszterelnök élete, mint a frontvonalon küzdő egészségügyi dolgozóké?
  • A főorvos úr láthatóan maga is a veszélyeztetett korosztály körül van, ha nem is múlt el 65 éves, nem lehet sokkal kevesebb. Ez is jelzi, hogy mennyire elöregedett a magyar orvostársadalom. Ennek fényében különösen felháborító, hogy szemlátomást sokakat mai napig nem védik a megfelelő védőfelszereléssel. Nemcsak komolyabb kockázatot kénytelenek így elviselni az idősebb orvosaink/ápolóink, de ha ne adj Isten kiesnének, még nehezebb helyzetbe sodornák a lélegeztetőgépen lévő ellátórendszerünket.

Kérjük, ossza tovább a cikket, ha Önt is mélységesen felháborítja ez a fotó!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!