Nagyot ugrott a fertőzöttek száma – Rohamléptekben közelítünk az ezerhez

Az előző napi hivatalos tájékoztatás szerint, csak kis mértékben nőtt a magyarországi koronavírus-fertőzöttek száma. Hétfőn 744 főről lehetett tudni, hogy elkapták a betegséget, mára azonban 73 új betegről érkezett tájékoztatás,

így már 817-re emelkedett a fertőzöttek száma.

A koronavírus következtében elhunytak száma is nagyon megugrott, újabb 9 idős beteg hunyt el, így az áldozatok száma már eléri a 47 főt.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél azonban jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek, de mivel jelenleg csak azokon végzik el a tesztet, akiknek súlyos tüneteik vannak,

így nem kapunk pontos képet arról, hogy valójában hány beteg lehet Magyarországon.

Jelenleg a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés, azonban a tiszti főorvos szerint is egyre közelebb vagyunk a tömeges megbetegedésekhez. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. 

A legtöbb beteget Budapesten regisztrálták (345 fő), ezt követi Pest megye (153 fő), Fejér megye (39 fő) majd Győr-Moson-Sopron (36 fő), a legkevesebb fertőzöttet eddig Heves megyében regisztrálták (4 fő).

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!