Már fideszesek követelik: az értelmetlen célokra szánt pénzt költsék inkább védekezésre!

Úgy tűnik, a járványhelyzet kezdi felnyitni a fideszes szimpatizánsok szemét. Galló Ferenc, Simonka György egykori munkatársa ugyanis egy Facebook posztban arra kéri a költségvetési csalással megvádolt fideszes képviselőt, hogy

a szülőfalujának kilobbizott több mint 2 milliárd forintot adják vissza az államnak és költsék a járvány elleni védekezésre!

A területfejlesztési szakember bejegyzésében arra emlékeztet, hogy Penyige polgármestere – ahogy mi is megírtuk – példát mutatva lemondott a helyi futballpálya fejlesztésére elnyert 130 millió forintról, mondván: arra a pénzre most nagyobb szükség van a védekezésben. Galló Ferenc szerint ezt a Pusztaottlakának megítélt milliárdokkal is megtehetnék, annál is inkább, mivel a Narancs.hu-nak nyilatkozva ki is mondta:

„Ezek a méregdrága pusztaottlakai beruházások békeidőben is aránytalanok, feleslegesek és pazarlóak.”

Ne feledjük: mindezt egy olyan fideszes szakember mondja, aki Simonka György közvetlen munkatársa volt! Galló Ferenc tételesen fel is sorolja, milyen beruházásokat terveznek az egyébként zsákfalunak számító településre.

  • 450 millió forintot ipari területek fejlesztésére
  • 240 millió forintot inkubátorházak fejlesztésére
  • 75 millió forintot helyi gazdaságfejlesztésre
  • 599 millió forintot egy vadaspark élményközpontú fejlesztésére
  • 250 milliót kerékpáros túraközpont kialakítására
  • 750 milliót turizmusfejlesztésre

A területfejlesztési szakember mindezt kiegészítve azt írja: „Amennyire tudom, még egy projekt kivitelezése sem kezdődött meg, és ismerve a koronavírus okozta negatív gazdasági kilátásokat, nehezen tudom elképzelni, hogy a dél-békési gazdasági és turisztikai fejlesztések beindítója a 370 lakosú zsáktelepülés lesz.” Szerinte meg kellene vizsgálni a projektben vállalt célokat, és ha azok nem tarthatók, adják vissza a pályázati pénzeket. Galló Ferenc szerint a kormány és az EU által társfinanszírozott Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) elnyert csaknem 2,2 milliárd forintot át lehet csoportosítani az egészségügyi ellátórendszer támogatására, védőfelszerelések beszerzésére, valamint kis- és közepes vállalkozások megsegítésére, a munkanélküliség enyhítésére.

És ezt nem csak ő mondja.

Már egy volt fideszes EP-képviselő is támogatja az értelmetlen pénzköltések átcsoportosítását!

Becsey Zsolt, aki 2004 és 2009 között az Európai Parlament fideszes képviselője, majd 2010 és 2011 között a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára volt, Galló bejegyzéséhez ezt posztolta: „Bravó, bravó, bravó! Csak így tudjuk felszabadítani a kohéziós EU-pénzeket a vírus elleni hadjáratra.”

Az egykori fideszes EP-képviselő szó szerint ezt írta: „Ezt kellene napi 10 órában a köztévében vetíteni. Bravó, Feri!”

Becsey, aki jelenleg a Magyar Közgazdasági Társaság európai szakosztályának elnökségi tagja, a növekedés.hu-nak nyilatkozva azt is elmondta, hogy Brüsszel már tíz nappal ezelőtt javasolta, hogy a meglévő kohéziós költségvetési források átcsoportosításával tompítani lehet a járvány hatásait.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!