100 ezret kap minden rászoruló! Orbán nem tudta, egy ellenzéki polgármester megcsinálta!

Sokszor hallani fideszes szavazóktól, hogy azért nem kritizálják Orbánék járványellenes és gazdasági intézkedéseit, mert a baloldal szerintük még ennél is rosszabb lenne. Ez azonban nem igaz, és ezt ráadásul valódi tettek bizonyítják! Az I. kerület polgármestere, V. Naszályi Márta ugyanis a gyakorlatban mutatja meg:

ilyen az, amikor egy baloldali vezetés valóban segíti az embereket!

Miközben ugyanis Orbán Viktor azonnali segítség helyett csak a távoli jövőbe tekintve ígérget, a párbeszédes polgármester hétfőn egy Facebook videóban ismertette az I. kerület válságkezelő programját. Olyan intézkedések ezek, amelyek példaként szolgálhatnak a Fidesz-kormány számára: ilyen egy valódi mentőcsomag!

Az I. kerületi polgármester bejelentése szerint

azonnali hatállyal válságkezelő alapjövedelmet vezetnek be úgy, hogy 100 ezer forintra egészítik ki minden rászoruló bevételét!

Ebbe a csoportba tartoznak a gyermeküket egyedül nevelők, a munkanélküli segélyre már nem jogosult munkakeresők, a munkájukat a járvány miatt elveszítők, a bevétel nélkül maradt egyéni kis- és középvállalkozók, a minimálnyugdíjasok, illetve azok a gyermekesek, akiknél az egy főre jutó jövedelem a családi pótlékkal kiegészítve sem éri el 100 ezer forintot. Az önkormányzat ezt a kiegészítő jövedelmet az elkövetkező 3 hónapban folyósítja. Ezen kívül a kerület még az alábbi intézkedéseket hozta:

  • a lakás- és üzletbérlők 3 hónapos fizetési moratóriumot kapnak
  • a bezárt üzlethelyiségek bérlőinek csak jelképes, 50 forintos négyzetméterenkénti bérleti díjat kell fizetniük
  • 15 ezer forintra emelik a szociális étkezési kártyára fizetett támogatást
  • Felemelik az eseti települési támogatás összegét évi 105, illetve 140 ezer forintra, az egyszeri kifizetést pedig 35 ezer forintra. Ezt mindegyik kerületi lakó kérvényezheti.

Látható, hogy az ellenzéki vezetésű kerületben nem csak ígéreteket, hanem azonnali pénzt kapnak az emberek!

Ha legközelebb valaki Orbánék intézkedéseit dicséri, érdemes megemlíteni az I. kerület példáját, ahol a gyakorlatban bizonyították be, hogy így is lehet. Lehet pénzt adni az embereknek, valódi segítséget a távoli, ködös ígéretek helyett. És ha ezt egy kis kerület meg tudta csinálni, akkor ugyanez a módszer akár az egész országban is működhetne – ha nem a Fidesz lenne hatalmon…

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!