Totális harcot hirdetett Orbán: cél az önkormányzatok megsemmisítése

“A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját”, emiatt indokolt a kerületi parkolási díjak megszüntetése – jelentette ki vasárnap a miniszterelnök.

Ezzel a lépéssel azonban Orbán bebizonyította, hogy a járványra való hivatkozással akarja

teljesen megsemmisíteni az önkormányzatokat,

mert a tavalyi önkormányzati választáson a fővárost és a megyei jogú városok felét elvesztette. Mindez, már a 2022-re készülő terv, a koronavírust felhasználva díszletként. Ugyanis, az ellenzéki politizálás megerősödésének központjai lehetnek ezek a nagyvárosok, mind személyi, anyagi és hitelességi területen itt tudnak építkezni az ellenzéki pártok, vagy éppen civil szereplők. Ám Orbán most a rendeleti kormányzás alatt

egyre több feladatot ad az önkormányzatoknak, és egyre több pénzt vesz el tőlük!

Mindaz a pár tíz milliárd forint, amit így be tud söpörni a kasszába, jelentéktelen összeg az ország költségvetéséhez képest, de az önkormányzatok számára a csődöt jelentheti. Például, Józsefvárosban ez az intézkedés 600 millió mínuszt eredményezhet egy évben, 30 parkolóőr veszítheti el a munkáját, miközben a kerület már eddig is 1,8 milliárd forintot csoportosított át a járvány okozta károk megfékezésére, enyhítésére, például napi 1000 adag melegételt biztosítanak, 30-50 forint gyorssegélyt adnak az arra rászorulóknak.

De Orbánnak ez is a terve: bebizonyítani, hogy az önkormányzatokban dolgozó ellenzékiek alkalmatlanok, hiszen csődbe vitték a településüket. De ennél rosszabb is lehet a helyzet, ha a miniszterelnöknek annyira megtetszett a teljhatalom, hogy egyszerűen azt akarja bebizonyítani, hogy nincs is szükség az önkormányzatokra.

Aljas játszmát játszik Orbán, a koronavírus járványt kihasználva pusztít el mindent, amit a rendszerváltáskor kiharcolt az ország magának. Hogyan is mondta egykor a parlamentben?

„Tudja, én a nyolcvanas években nem a diktatúra ellen harcoltam. Hanem azok ellen harcoltam, akik csinálták a diktatúrát.”

Ma már világos, nem a diktatúrával volt a baja, hanem hogy nem ő volt a diktátor.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!