Leiskolázta az operatív törzset egy magyar orvos! Így kell tájékoztatni!

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Szinte megalázó módon leiskolázta az operatív törzset egy magyar orvos! Pedig nem tett mást, mint informatív és érthető tájékoztatást adott a pillanatnyi helyzetről, fontos tanácsokkal ellátva a magyar embereket. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az RTL Klub Híradójának elmondta: az első tünet a szaglás, később az ízérzés elvesztése, így aki ilyen panaszokkal jelentkezik, annál azonnal koronavírus-fertőzésre gyanakodnak. Rámutatott: egy koronavírus-fertőzött általában két-három embernek adja át a fertőzést, de vannak úgynevezett szuperterjesztők is, akik akár száz másik embert is meg tudnak fertőzni.

Miközben Müller Cecília tiszti főorvos tíz napja azt mondta, hogy a maszk viselése káros is lehet, az orvos kijelentette: ő maszkpárti

Meg is indokolta, hogy miért: ha valakin maszk van, sokkal kevésbé tud szennyezett kézzel az arcához, orrához, szeméhez nyúlni.

De nem csak ebben van minőségi különbség az orvos tájékoztatása és az operatív törzs által nyújtott információk között. Müller Cecília április 2-án szó szerint a következő fantasztikus felismerést osztotta meg a közvéleménnyel: „Hát, azért állunk itt minden nap, hogy tájékoztassuk önöket, koronavírus-járvány zajlik Magyarországon, az egész világon. Nem is helyi járványról, hanem világjárványról beszélünk.” Majd egy nappal később az országos tiszti főorvos arról is beszélt, hogy „felesleges lenne a tömeges tesztelés, mert az nem lenne hatással a járvány kezelésére. A járvány terjedésének megakadályozását a meghozott intézkedések garantálják.”

Ehhez képest Szlávik János arról beszélt, hogy

az elmúlt egy hónap tanulsága az, hogy rendkívül gyorsan kell reagálni.

Szerinte a legszomorúbb azt látni, hogyan romlik néhány óra alatt annyira az idős betegek állapota, hogy végül intenzív osztályra kerülnek. Mint mondta, nem lehet biztosra mondani, mikor tetőzhet a járvány. Kitért arra is, hogy korábban elterjedt: aki egy bizonyos magas vérnyomás elleni gyógyszert szed, az nagyobb eséllyel betegszik meg súlyosan. Ezt azonban azóta már cáfolták, ezért senki ne hagyja el és ne cserélje le a gyógyszerét azért, csak mert fél a koronavírustól!

Azt is elmondta: amikor megjelent a járvány, úgy döntöttek, hogy kipróbálnak minden lehetséges gyógyszert a betegség ellen:

kétféle maláriagyógyszert, egy HIV ellen használt gyógyszert, antibiotikumot, különböző immunerősítőket vetnek be egyszerre.

Az eddigi tapasztalataik alapján úgy vélik, talán ezzel sikerül felvenni a harcot a koronavírus ellen.

Az orvos által elmondott tájékoztatást és hasznos tanácsokat itt lehet megnézni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!