Kiszivárgott hangfelvétel: megdöbbentő kijelentést tettek a járványügynél

Hadházy Ákos megosztott egy hangfelvételt, amin állítása szerint az NNK egy munkatársa arról beszél, hogy már csak a legsúlyosabb esetekben végzik el a szűrővizsgálatokat a vírusgyanús személyeknél.

A képviselő Facebook-oldalán azt írta, a hangfelvételt közlő hölgy állítólag egy hete próbálja elérni, hogy édesanyjának koronavírus-tesztet csináljanak. Miután ez nem sikerült neki, a harmadik naptól elkezdte rögzíteni a beszélgetéseket.

A mentőszolgálat a háziorvoshoz irányította, de az két napig nem volt elérhető. A háziorvosi ügyeletet végül sikerült elérnie, de ők meg az “ÁNTSZ-hez” (jelenleg Nemzeti Népegészségügyi Központ, röviden: NNK) kapcsolták tovább, ahol egy hölgy azt állította neki, hogy

jelenleg már csak a legsúlyosabb esetekben végeznek szűrővizsgálatot.

Ezt azzal egészítette ki, hogy csak akkor, amikor valaki már kórházi ellátásra, vagy lélegeztetőgépre szorul. Hadházy szerint ebben az a legmegdöbbentőbb, hogy a WHO egyértelműen a több tesztelést ajánlja, ez az eljárási rend pedig arra utal, hogy a kormány nemcsak hogy nem törődik a WHO ajánlásaival, de szemlátomást

végleg lemondott arról, hogy nagy számú tesztekkel próbálja kiszűrni a fertőzötteket az egészségesektől.

Ezzel Hadházy szerint lemondanak a jelenleg rendelkezésre álló egyik legfontosabb, alapvető járványellenes intézkedésről. Az viszont tény, teszi hozzá, hogy a statisztikáink így kétségkívül szebbek lesznek, amivel lehet dicsekedni. Ez a hozzáállás Hadházy szerint arra utal, hogy a kormány már nem számít a járvány megfékezésére, sokkal inkább a valódi helyzet sikeres eltitkolásán fáradozik.

A felvételt itt meghallgathatják:

Itt pedig Hadházy teljes posztját lehet elolvasni:

 

FRISSÍTÉS (Szombat délelőtt):

Az elhangzottakkal szemben Müller Cecília országos tiszti főorvos szombati sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott a szigorodó eljárásrendről szóló kérdésekre, hogy szerintük “nincs szükség a tesztelőkapacitás bővítésére”. A hvg.hu-nak címezve a válaszát azt mondta, “követik a WHO utasításait, azt tesztelik, akit a háziorvos gyanúsnak ítél”.

FRISSÍTÉS 2 (Vasárnap):

Hadházy egy vasárnapi videójában azt állítja, birtokába jutott az NNK Kásler Miklós által szignózott áprilisi új eljárásrendje, amelyből a korábbi eljárásrendtől eltérően állítása szerint kikerült, hogy az enyhébb tünetekkel rendelkező személyeket is teszteljék, ehelyett a dokumentum csak azt az ajánlást tartalmazza, amit az Európai Betegségmegelőző Központ (ECDC) adott ki azoknak az országoknak, amelyekben nem áll megfelelő mennyiségű teszt rendelkezésre. Ez az ajánlás Hadházy szerint csak a kórházi kezelésre szoruló betegeknél írja elő a vizsgálatot.

A dokumentumból kiolvasható, hogy az ECDC a legkevésbé fontos tesztelendő személyek közé azokat sorolja, akiknek nincsenek krónikus betegségei, és csak enyhébb tünetekkel rendelkeznek. Az eljárásrend a legfontosabbtól a legkevésbé fontos felé az alábbiak szerint priorizál: legfontosabbnak a kórházi ellátásra szorulókat tartja, utána a fekvőbeteg ellátó intézményben fekvőket, vagy ápoltakat, majd a felső légúti fertőzéssel rendelkező egészségügyi dolgozókat, végül az enyhe tüneteket mutató, de a kockázati csoportba tartozókat (időseket, krónikus alapbetegségekkel rendelkezőket). Hadházy szerint ez a sorrendállítás arra utal, hogy a kormány továbbra sem hisz a széles körű tesztelésben, pedig szerinte – és a WHO szerint – jelenleg ez az egyik legfőbb rendelkezésre álló védekezőeszköz a járvány ellen.

Hadházynak abban igaza van, hogy a kormány nem hisz a jelenleginél szélesebb körű tesztelésben – ezt az első frissítésben maga Müller Cecília is megerősíti -, és abban is, hogy a WHO egyértelműen a minél szélesebb körű tesztelésre tesz általános javaslatot, azt viszont nem hangsúlyozza eléggé, hogy az eljárásrendben előbb ismertetett fontossági sorrend csak arra az esetre vonatkozik, hogyha nincs elegendő PCR-teszt az országban. Az utóbbi napokban sajtóhírek szerint már több teszt áll a kormány rendelkezésére, mint korábban, úgyhogy egyelőre nem világos, hogy ha van elég teszt, akkor sem végzik-e el a szűrést a kevésbé fontos betegeken. Hadházy ezt nem bizonyítja, a telefonhívást leszámítva, de az nem feltétlenül jelenti azt, hogy a jelenség rendszerszintű. A videót itt megtekinthetik:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!