Megrázó adatot közöltek! Ide vezetett a felszereléshiány?

Gulyás Gergely a példátlan kormányzati megszorítások mellett szombati kormányinfóján azt is elárulta, hogy eddig összesen 85 egészségügyi dolgozó fertőződött meg Magyarországon koronavírussal.

Ez azt jelenti, hogy a magyar fertőzöttek 12,5 százaléka egészségügyi dolgozó!

Vagyis: minden nyolcadik fertőzött (Magyarországon szombat reggelre 678-ra nőtt a fertőzöttek száma). Az, hogy ennyien vannak, azt is jelezheti, hogy Orbán Viktor állításaival ellentétben

igazak lehettek a hírek, amelyek arról szóltak, hogy nincs elegendő védőfelszerelés az országban.

A helyzet mostanra lehet, hogy változóban van, de a számok azt jelzik, hogy eddig igenis hiány lehetett a felszerelésekből. Bár tény, hogy az egészségügyisek a frontvonalban vannak, és emiatt jobban kitettek a vírusnak, ha több felszerelés lett volna, vélhetően nagyobb esély lett volna rá, hogy kevesebben fertőződjenek meg. A 12,5 százalék aránylag magasnak tűnik, persze azt nem tudjuk, hogy ténylegesen hány fertőzött van az országban, és hogy a lakossághoz képest milyen arányban szűrik az egészségügyi dolgozókat (ha többet, mint a civileket, az arányuk jóval alacsonyabb lehet).

Az Index szerint némely környező országban még a magyarnál is rosszabb egyébként a helyzet, Romániában a fertőzöttek 13 százalékát adják az egészségügyisek, Moldovában pedig minden negyedik fertőzött közülük kerül ki.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!