Kiakadtak a háziorvosok! Azonnali választ várnak Müller Cecíliától!

“Elfogadhatatlannak tartjuk az Országos Tiszti főorvos Asszonynak a koronavírus járvány kezdete óta több alkalommal, így a 2020. 03. 30-án megtartott sajtótájékoztatón is ismételten elhangzott kijelentését, miszerint a háziorvosi szolgáltatók feladata a védőeszközök beszerzése”
– kezdték nyílt levelüket a háziorvosok, amiben elmondták, hogy Müller nem mondott igazat, hiszen ez nem az ő feladatuk volna, hanem egy hatályos jogszabály szerint (18/1998.NM.rendelet 41 § (4)) pont hogy Mülleréké. A 24.hu-nak eljuttatott levelet a következő szervezetek írták alá:
  • az Egészségügyi Szakmai Kollégium Háziorvostan Tagozata,
  • az Egészségügyi Szakmai Kollégium Háziorvostan Tanácsa,
  • a Magyar Orvosi Kamara, a Családorvos Kutatók Országos Szervezte,
  • a Falusi Körzeti Orvosok Országos Szövetsége,
  • a Házi Gyermekorvosok Egyesülete és
  • a Háziorvosok Online Szervezete.
Azt is hozzátették, bár tény, hogy több alkalommal küldtek már nekik védőfelszerelést, még mindig szükségük lenne többre.
“A praxisonkénti 50 db sebészeti szájmaszk, valamint a 3 db FFP1 típusú maszk jól érezhetően elégtelen a hosszú távú védekezéshez, illetve a biztonságos betegellátás biztosításához az alapellátásban.”
Márpedig köztudott, írták, hogy az alapellátás eleve túlterhelt, és az ottani dolgozók vannak a nemzetközi tapasztalatok szerint a leginkább kitéve a fertőzésnek. Müllert arra kérték, hogy a további sajtótájékoztatók alkalmával tisztázza a felmerült kérdéseket. A levél többi részét itt megtekinthetik:
nyilt
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!