Kamerák előtt égette le magát a miniszter – egész Európa rajta röhög

Fotó: Draskovics Ádám / Népszava

Varga Judit igazságügyi miniszter megtanulta, milyennek is kellene lennie egy igazi közszolgálati csatornának. A miniszter egy magyar kormánytagtól szokatlanul hosszú, több mint 15 perces tévéinterjút adott az osztrák közszolgálati ORF csatornának. A beszélgetés tanulságos volt, ajánljuk minden riporternek az MTVA-ban.

A riporter megkérdezte rögtön a riport elején, azt, ami egész Európát foglalkoztatja most, hogy

miért nincs időbeli korlátja a felhatalmazási törvénynek,

hiszen egyetlen európai országban sem vezettek be hasonlót. Varga természetesen nem válaszolt, csak hablatyolt és elkezdett azzal védekezni, hogy más országokban is kihirdettek vészhelyzet, és bevezették a rendeleti kormányzás. A riporter azonban nem ejtette a kérdést az itthon megszokottak szerint, hanem váratlanul azt mondta:

„Elnézést, miniszter asszony, ez nem igaz. Nincs még egy ország, ahol a veszélyhelyzetet időkorlát nélkül vezették be.”

Mindezek után az elkövetkező több mint 10 percben még ötször tette fel ugyanezt a kérdést a riporter, de egyszer sem kapott rá konkrét választ. Varga parlamenti felhatalmazással dobálózott, meg az Alkotmánybíróság fontos szerepével, és azzal, hogy neki az a munkája, hogy a liberális mainstreammel harcoljon(!), pedig mi azt hittük hogy igazságügyminiszter. A riporter azonban felkészült volt, és tisztában volt azzal, hogy a parlamentben kétharmados többsége van a kormánynak, így ott is egyedül Orbán akarata érvényesül. A végső döfést azonban azzal adta meg a magyar miniszternek, amikor megkérdezte, miért van az, hogy

a kihirdetett migrációs veszélyhelyzet négy éve fennáll úgy is, hogy a menedékkérők már nem is akarnak Magyarországra jönni?

Itt már elcsuklott a hangja Vargának, és valamiféle objektív tényekről kezdett el motyogni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!