Borítottak az elemzők! Ez vezethetett a forint újabb mélyrepüléséhez!

Délután fél kettő után

újabb történelmi mélypontot ért el a forint, közel 370 forinton jegyezték az eurót.

Ez alig néhány óra alatt két százalék körüli romlást jelentett. A forint gyengülése ugyan már tavaly ősszel megkezdődött, az igazi sokk azonban a vírusválsággal következett be, azon belül is a hiteltörlesztési moratórium kihirdetésével, a legsúlyosabb csökkenések azóta történtek. Az elmúlt hetekben közel 30 forintot zuhant a forint értéke az euróhoz képest.

A rendkívüli történések fényében az Index megkérdezett egy elemzőt, hogy a mai extra durva sokkhoz (közel 10 forintos eséshez) vajon mi járulhatott hozzá. Kolba Miklós, az ING senior corporate sales dealere azt mondta, a jelenlegi hullám hátterében elsősorban már nem a koronavírus,

hanem sokkal inkább az annak kapcsán meghozott felhatalmazási törvény állhat.

Mint mondta, a piaci szereplők rendkívül bizalmatlanul fogadták a kormány korlátlan felhatalmazását, szerinte már kevésbé a gazdasági, mint a politikai kockázatokat kezdték el beárazni a befektetők. Kolba szerint a folyamatot csak az fordíthatná a visszájára, ha a kormány bizonyítaná, hogy nem akar visszaélni a rá ruházott rendkívüli felhatalmazással. Ha megjelenne egy intézkedés, ami ezt bizonyítja, az nyugtató hatással lehetne a piacokra – mondta.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!