Megszégyenítő! Visszaküldte a pénzt Orbánnak egy kis futballklub!

Fotó: Beliczay László / MTI

Olyan szívet melengető gesztust tett egy kis futballklub, amely egyszerre példát mutat, és szinte megszégyeníti a pénzben fürdő Fidesz-kormányt. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei harmadosztály Szamos csoportjában szereplő Penyige SE focicsapata még tavaly decemberben 130 millió forintot kapott a kormánytól futballpálya-felújításra és az öltözőépülettel kapcsolatos beruházásokra.

A focira kapott pénzt most visszafizetik a kormánynak azzal, hogy inkább költsék a koronavírus elleni védekezésre!

Juhász Gyula, a település polgármestere ezzel kapcsolatban levelet is írt Orbán Viktornak, amiben az áll: „azzal tudunk a legtöbbet segíteni, ha ezt a hazai forrásból finanszírozott sportberuházást nem valósítjuk meg településünkön.” Ezért ami az előkészületi költségeken felül megmaradt, azt azonnal visszautalják, hogy így járuljanak hozzá a „prioritást élvező egészségügyi, illetve szociális kiadások finanszírozásához.”

„Mi itt Penyigén megtettük amit a szívünk diktált!

Hogy mi lesz később a sportfejlesztéssel? Nem tudom, de Magyarországon most nem is ez a prioritás!

Mérhetetlenül büszke vagyok, hogy kezdeményezésemre az egyesület vezetősége rögtön támogatásáról biztosított, és a döntésben mögém állt” – nyilatkozta a polgármester a haromhatar.hu portálnak.

Hogy Penyigén milyen a foci, nem tudjuk, de emberségből és példamutatásból világbajnokok!

Tavaly egyébként a felcsúti futballakadémiára folyt be a legtöbb tao-támogatás, 1,2 milliárd forintot kaptak. Vajon ők, illetve a többi, pénzzel kitömött futballklub követi-e a Penyige által mutatott példát?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!