Még mindig a teszteken spórolnak – Tétlenség miatt került lélegeztetőgépre egy beteg

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Egy magyarországi család még a vírusjárvány kitörése előtt nyaralt két hetet Törökországban. Akkor ott még egyetlen hivatalosan közölt megbetegedésről sem lehetett tudni, majd az utazást követően a férfi rosszul lett, belázasodott és köhögött, ezért a háziorvosnak telefonáltak, hogy szeretnék elvégeztetni a koronavírus-tesztet – közölte az RTL Klub híradója.

Tehát pont azt csinálták, amire az országos tiszti főorvos is már többször felhívta a figyelmet:

“Ne hezitáljon szólni a háziorvosának, telefonon, értekezzen vele, és akkor megkapja a szükséges ellátást”

– mondta dr. Müller Cecília tiszti főorvos az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Az asszony elmondása szerint, két napon át vártak arra, hogy megérkezzen a teszt, miközben a férje szedte a háziorvos által felírt lázcsillapítót és antibiotikumot.

“Nap közben volt, hogy 40 fokra fölment a láza, hétfőtől szerdáig ez így ment”

– mondta az asszony.

Végül nem bírtak tovább várni, saját maguk telefonáltak be a Szent László kórházba, ahonnan kiküldtek egy mentőautót. A mentővel egyetlen betegszállító érkezett, aki a helyszínről felhívta a kórház immunológusát, majd rövid tanácskozás után otthagyta a beteget, mondván a tünetei nem utalnak koronavírusra.

A férfi három óra múlva elkezdett félrebeszélni a magas láztól. A felesége egyből az ügyeletet hívta, ahol elmondása szerint azzal rázták le, hogy hívja a mentőket, akik végül egyből az intenzív osztályra szállították be.

A későn megállapított diagnózis szerint koronavírus okozta kétoldali tüdőgyulladása van. A feleség elmondta, hogy a férfinek soha semmilyen baja nem volt, nem küzdött krónikus betegségekkel.

Most az egyik budapesti kórház intenzív osztályán fekszik mély altatásban, a keringése teljesen összeomlott és lélegeztetőgép tartja életben.

A feleséget, aki végig a férje mellett volt, azóta sem keresték meg, hogy őt is teszteljék koronavírusra! Az asszony, ahogy eddig is, továbbra is karanténban marad.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!