Fontos bejelentést tett a tiszti főorvos – A neheze még csak most jön

Az elmúlt napokban egyre nagyobb ütemben nőtt a diagnosztizált koronavírusos betegek száma. Hétfő reggelre is 39-el nőtt a fertőzöttek száma az előző naphoz képest,

így a hivatalos adatok szerint, jelenleg már 447 beteget tartanak nyilván Magyarországon.

Az fertőzés következtében elhunytak száma is napról napra emelkedik, az elmúlt 24 órában két 90 év feletti alapbetegségekkel küzdő beteg is meghalt, tehát az elhunytak száma már 15 főre emelkedett.

Jelenleg még a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés, valamint elmondható, hogy Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján pedig dr. Müller Cecília tiszti főorvos elmondta, hogy lényegében elkerülhetetlen, hogy átlépjünk a tömeges megbetegedések szakaszába.

“Azt gondolom, hogy néhány napon vagy héten belül, ezt nem lehet pontosan megmondani, de rövid időnk van arra, hogy most már komolyan vegyük az összes előírást, hogy a tömeges szakaszban is kezelni tudjuk a megbetegedetteket.”

Hasonló kijelentéseket tett a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Szerinte

“a koronavírus-járvány neheze csak most jön, amikor a csoportos megbetegedések szakaszát minden bizonnyal felváltják a tömeges megbetegedéseké”.

Mivel már így is csak nehezen tudják ellátni a betegeket, ezért elengedhetetlen, hogy megpróbálják lassítani a fertőzések intenzitását. A cél, hogy ne terhelődjön túl egészségügyi rendszer, mivel az katasztrofális következményekkel, tömeges elhalálozásokkal járna.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!