Szállítmányok csak fényképen? Hol vannak a maszkok és a többi védőfelszerelés?

Forrás: Orbán Viktor - Facebook

Biztonságos védelmet nyújtó FFP3-as maszkot aranyért sem lehet kapni – állítják az orvosok, akik többnyire egyszerű sebészi maszkokban végzik a munkájukat. De nem csak ők, a hétköznapi emberek sem tudnak hozzájutni a vírus elleni biztosa védelmet nyújtó felszereléshez. Az interneten csak egyszerűbb maszkot lehet rendelni, de ez – akárcsak a fertőtlenítő – borzasztó drága, sokszoros áron kínálják. Eközben rendszeresen érkeznek hírek arról, hogy jönnek Kínából a védőfelszerelések.

Csakhogy ezeknek az érkezéséből az emberek nem éreznek semmit!

Március 23-án Orbán Viktor a Facebook oldalán jelentette be, hogy több mint 3 millió maszk, 100 ezer teszt és 86 lélegeztetőgép érkezett Kínából. Ma, vagyis március 28-án további 27 tonnányi védőfelszereléssel landolt három kínai repülőgép Budapesten, Szijjártó Péter külügyminiszter pedig kijelentette: vasárnap két repülőgép újabb 3 millió 270 ezer maszkot hoz Budapestre.

De mikor jut el ez az egészségügyi dolgozókhoz? Mert ők ezeket még mindig csak fotókon nézhetik!

Az emberek talán még soha nem látták annyira a különbséget a valóság és a propagandahírek között, mint ezekben a napokban. Lehet, hogy a Fideszben azt hiszik, hogy az országos elégedetlenséget le lehet csillapítani néhány hurráoptimista hírrel és fényképpel, de a vírus terjedését ezzel biztosan nem állítják meg.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!