Ez őrület! Orbán „dobókockával” dönt az intézkedéseiről!

Belegondolt már valaki, hogy a Fidesz vajon miért cáfol hevesen olyasmit, amit később aztán mégis bevezet? Ilyen volt például az iskolabezárás, amiről Orbán Viktor március 13-án reggel még azt mondta, hogy nem indokolt. Majd aznap este bejelentette, hogy mégsem kell a gyerekeknek iskolába menniük. (A Tv2 kínos helyzetbe is került a gyors váltás miatt, mivel pont akkor kezdték harsogni, hogy milyen káros lenne az oktatási intézmények bezárása, amikor Orbán ezt bejelentette…)

Nagyjából ugyanez történt a kijárási korlátozással. A Magyar Orvosi Kamara elnöksége március 15-én javasolta a lakhelyelhagyás korlátozását, amit Kovács Zoltán államtitkár otrombán csak „politikai akciónak” nevezett és az operatív törzs is tagadta, hogy ilyet terveznének. Ezek után pénteken kiderült: Orbán mégis elrendelte a számtalanszor cáfolt kijárási korlátozást. Úgy, hogy az előző nap kormányinfót tartó Gulyás Gergely miniszter erről egy mukkot sem szólt!

Az előbb letagadott, majd azután végrehajtott intézkedéseket látva nagy biztonsággal állítható:

maga a Fidesz kormány sem tudja, mit fognak tenni a következő nap!

S hogy akkor mégis mi alapjáén cselekszenek? Mikecz Dániel, a Republikon Intézet politológusa a Népszavának azt mondta: a Fidesz a járványveszély idején is folyamatosan közvélemény-kutatásokat végez, és ez alapján változtatja az álláspontját akár egyik óráról a másikra! Vagyis nem egy előre kidolgozott szakmai forgatókönyvet hajtanak végre, hanem a közhangulat elvárásainak igyekeznek eleget tenni! A kormány az iskolák bezárásakor a tömeges nyomásnak engedelmeskedett, és ugyanígy tesz most, a kijárás korlátozásának bevezetésekor is. Vagyis járvány ide vagy oda,

a Fidesz nem az embereket védi, hanem a saját népszerűségét!

Dermesztő belegondolni, hogy az ország vezetésének egy ilyen vészhelyzetben fogalma sincs, hogy mit kellene tennie. Talán a védőmaszk viselése körüli vita is csak emiatt van? Ezt is a közvélemény-kutatások alapján döntik el?

Sarlatán és életveszélyes Orbán eljárása! Ez olyan, mintha dobókockával döntené el, mi legyen!

Egy ilyen járványhelyzetben a szakemberek ajánlása alapján kell intézkedni, nem pedig azt nézni, hogy mi hoz nagyobb népszerűséget! A Fidesz nem kísérletezhet egy egész ország életével! Nem hozhat egymásnak ellentmondó intézkedéseket, mert ezzel veszélyeztetik az emberek egészségét és életét!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!