Aljas módon elhallgatta az igazságot – ez volt eddig a leggyalázatosabb interjúja

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A szokásos ma reggeli rádió interjújában Orbán Viktor tovább folytatta az Európai Unió elleni hadjáratát, most éppen a vírust és nem a migránsokat használva erre eszköznek. Amikor a tegnapi EP ülésről kérdezték, egy szót nem mondott a tényleges döntésekről, helyett beszélt európai kekeckedőkról, meg okoskodásról, és arról hogy “látni kell, innen segítség nem nagyon jön”, segítséget a kínaiaktól és a Türk Tanács tagjaitól kaptunk Orbán szerint. Mint mondta,

“ha segíteni nem tudnak, mert nem tudnak, akkor legalább ne akadályozzák a magyarokat a védekezésben.”

Ezzel szemben az igazság azonban az, hogy tegnapi napon az Európai Parlament (EP) története során először videokonferencia keretében tartott plenáris ülésén a képviselők távszavazás útján jóváhagyták a koronavírus-járvány elleni fellépéshez szükséges sürgős uniós intézkedéseket. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy elfogadták a járvánnyal küzdő országokat segítő 37 milliárd eurós (13 ezer milliárd forint) uniós támogatást.

Mindez Magyarország számára azt jelenti, hogy

5,6 milliárd eurót azaz 2 ezer milliárd forint biztosít az Európai Unió!

A kapott támogatási összeg felhasználási területeit is meghatározták, így a pénzt

  • az egészségügyi rendszerek,
  • kis- és középvállalkozások,
  • munkaerőpiacok támogatására
  • és az uniós gazdaságok más sérülékeny területeinek megerősítésére használhatják fel a tagállamok.

Minderről Orbán egy szót sem szólt a Kossuth Rádióban, valahogy ki ment a fejéből. Orbán azonban nem szenved memóriazavarban, ennél sokkal rosszabb ahelyzet:

aljasul félre akarja vezetni az embereket!

Minden szavából süt a fölényesség, és az önteltség, ma már ott tart, hogy Ő vezényel katonákat a kórházakba, Ő rendel el intézkedéseket, nem pedig a kormány. Csak egy újabb érv, miért kell küzdeni a diktátor-törvény ellen.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!