Itt a bizonyíték! Ennyire súlyos a magyar helyzet!

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Bár a számtan sokaknak nem erős oldala, azért bizonyára többen elgondolkodtak már a hazai fertőzési adatok enyhén szólva is furcsa alakulásán. Például azon,

miként lehet, hogy két hete még csak 12 fertőzöttről beszélt a kormány, most pedig már 28-an gyógyultak?

Igen, valószínűleg az történhetett, hogy a mostanra felépült „többlet betegek” azok, akiket az azóta eltelt időben regisztráltak. S hogy miként? Hát valószínűleg teszteléssel! Ez azonban arra is bizonyíték, hogy

bármit is mond a kormány, a kevés szűrés miatt most is sokkal kevesebb fertőzöttről tudunk!

Teljesen világos, hogy a Fidesz a tesztelések alakításával befolyásolni tudja a bevallható megbetegedések számát. Ha kevés a teszt, kevesebb a regisztrált fertőzött is. Ezt a trükköt azonban nem csak a gyógyultak száma, hanem a halálozások aránya is lebuktatja. Magyarországon ugyanis a lakosság létszámához képest a legmagasabb, 4,19 százalékos a halálozási arány Olaszország, Montenegró és Albánia után!

A magas halálozási arány elárulja, hogy a magyar helyzet valójában tragikus!

koronavirus halalozas

Most úgy van, hogy a kormány dönti el, mennyi fertőzött beteget vall be, hisz ők határozzák meg, hogy hány tesztelést végeznek. Pedig a szűrés nem csak a tájékoztatás, hanem a járvány lelassítása miatt is döntő jelentőségű lenne. A WHO igazgatója világosan megmondta, mit kell tenni: „tesztelni, tesztelni, tesztelni!” Dél-Korea pedig a gyakorlatban bizonyította be, hogy a járvány a fokozottabb teszteléssel visszaszorítható, hisz így sokkal jobban behatárolhatók és elkülöníthetők a fertőzési gócok. Ezzel szemben a tíz napja a Parlamentben Orbán még azt hazudta: „olyan a vírus természete, hogy nem tudjuk szűrni, tehát nem lehetséges kiszűrni.”

Sokkal több teszteléssel sokkal előrébb járnánk a védekezésben és a tájékoztatásban is. Orbánék azonban még most is csak azzal törődnek, hogy a manipulált kommunikációval elfedjék az ország tragikus helyzetét.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!