Hajmeresztő! Kiderült, miért hazudik Müller Cecília a maszkokról

Napok óta azt hazudja az országos tiszti főorvos, hogy nincs szükség az orvosi védőmaszkok viselésére, mert azok állítása szerint nem nyújtanak valós védelmet a járvány ellen. Mintha ez nem lenne elég, a csütörtöki sajtótájékoztatóján ezt ráadásul még azzal is megfejelte, hogy

bizonyos esetekben nemcsak hogy felesleges a maszk, de egyenesen káros is lehet a viselője számára.

Müller ezt azzal indokolta, hogy a maszk nem állítja meg a járvány terjedését, ellenben a védettség hamis illúzióját kelti. Tegnap már írtunk arról, hogy ez miért aljas hazugság, de most szeretnénk kiemelni még egyszer: abban valóban nem sokat segít, hogy ne kapjuk el a vírust, abban viszont igen, hogy ne adjuk át, ha már megfertőződtünk. Miután az emberek 80%-án teljesen tünetmentesen fut át a betegség, sosem lehetünk igazán biztosak abban, hogy nem vagyunk-e betegek, és hogy nem hordozzuk a vírust. Ergo a legjobb, amit tehetünk, ha minél többször viseljük a maszkot, ha kilépünk az utcára. Müller állításaival ellentétben igenis sokat tehetünk azért, hogy ne terjesszük tovább a járványt.

Ezt nem mi mondjuk egyébként, hanem maga a WHO. És nem mellesleg a Magyar Orvosi Kamara is, akik ma még egy karikatúrát is megosztottak, hogy világossá tegyék az álláspontjukat.

Forrás: Magyar Orvosi Kamara – Facebook

Hogy miért tagadná le a WHO-nak és a Kamarának az ügyben tett nagyon is világos állásfoglalását Müller? Jó kérdés, és érdemes is körüljárni.

Röviden: szerintünk azért, mert ő elsősorban nem tiszti főorvos, hanem Orbán Viktor annak álcázott kijáróembere.

Magyarán: egy pártkatona. Más értelmes magyarázat nincs erre. Müller szerintünk azért állítja, hogy nincs értelme a maszkok viselésének, mert fentről ezt az utasítást kapta. Hogy miért utasították volna ezt neki?

Azért, mert nincs elég maszk az országban.

Hogy ne kelljen beismernie, hogy a Fidesz nem rendelkezik a megfelelő számú védőfelszereléssel, amelyekkel hatékonyan fel lehetne lépni a járvány ellen, muszáj azt állítania, hogy ezekre az erőforrásokra voltaképp nincs is szükség. Így nem derül ki, hogy a Fidesz képtelen a helyzet kontrollálására.

Ez az ok arra is, hogy miért nem végeznek több tesztet. Ha eleget végeznének, kiderülne, hogy lényegesen több fertőzött van az országban, mint amiről most tudunk, ergo az is kiderülne, hogy a Fidesz nem, vagy nem elég jól képes kezelni a válságot.

Müller Cecília az ilyen kijelentésekkel szégyent hoz a szakmájára, és a magyar emberekre. Mindaddig, amíg ilyeneket állít, azt bizonyítja, hogy fontosabbnak tartja Orbán Viktor politikai érdekeit, mint a magyar emberek életét. Ha nem így lenne, bizonyára nem adna nekik olyan potenciálisan veszélyes tanácsokat, mint hogy a maszkok viselése nem segít a járvány kontrollálásában. De, igenis segít, csak Müllernek muszáj azt állítania, hogy nem. Nehéz elképzelni felháborítóbb dolgot annál, mint hogy egy tiszti főorvos inkább javasol olyan dolgokat, amelyek veszélyesek lehetnek az emberekre, minthogy el kelljen ismernie valamit, ami Orbán Viktorra lenne veszélyes.

Ha másért nem is, már pusztán ezért azonnal le kellene mondania a pozíciójáról, és távoznia a közéletből. Nem érdemli meg, hogy tiszti főorvosnak nevezzük, sőt, még azt sem, hogy orvosnak. Müller Cecília nem orvos, hanem Orbán Viktor szolgája, egy áruló pártkatona.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!