Minden jel erre mutat: az egészségügy összeomlására készül Orbán?

Talán nem alaptalan azok félelme, akik a hazai egészségügy heteken belüli összeomlásától félnek, akik azt feltételezik, nem sokidő kell ahhoz, hogy az olaszországi viszonyokhoz hasonló helyzet álljon elő Magyarországon is.

Az, hogy valószínűsíthetően a kormányzat is erre készül, arra a nyilatkozatokban elrejtett mondatok utalnak. Gulyás Gergely a kormányinfón például kijelentette, hogy százezres nagyságrendben lehetnek Magyarországon fertőzöttek, akik nem mutatnak tüneteket, majd az országos tisztifőorvos bejelenti, hogy a fertőzés üteme már nem egyenes vonalban emelkedik. Azt már nem teszi hozzá, hogy innentől exponenciális a görbe, azaz napról napra fog megsokszorozódni a kórházba kerülők száma.

Talán meg kellett volna fogadni a WHO tanácsát: tesztelni, tesztelni, tesztelni!

Ám a nyilatkozatoknál is nagyobb bizonyíték az, hogy már most elkezdték a kórházi kapacitások bővítését, míg tegnap egy fénykép került elő, amelyen a Hungexpo egyik pavilonját rendezték be tábori ágyakkal, egészségügyi ellátóhellyé alakítva, ma arról jött a hír, hogy

tábori kórházat építenek katonák

a Szent László kórház udvarán. Arról nem szólnak a híradások, hogy mekkora a kapacitása a most felállított sátorrendszernek, csak azt tudjuk, hogy a járvány jelenlegi fázisában a sátor nagyon jól használható betegek előosztályozására. A videón elég komoly rendszer tűnik fel, amely kiegészíti a mostani kapacitást.

Végül két számot szertnénk egymás mellé tenni:

Tízezer lakosra jutó működő kórházi ágyak száma: 69,8.
Tízezer lakosra jutó új szék a már átadott vagy még készülő stadionokban: 237,8.

Csak a most elkészült Puskás Arénában van kb. ugyanannyi szék, ahány kórházi ággyal rendelkezik az ország. Döntse el mindenki, vajon mire kellett volna többet költeni az utóbbi tíz évben, hogy ne ilyen kényszermegoldásokhoz kelljen folyamodni most.

Katasztrófára készül Orbán – kiszivárgott egy fénykép

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!