Páros lábbal szállt bele Orbánba a volt kampányfőnöke – ott ütött, ahol a legjobban fáj

Fotó: HODD ANDERSEN/AFP/Getty Images)

Zárug Péter Farkas a Miskolci Egyetem Politika Tudományi intézetének adjunktusa, ismert jobboldali közszereplő. Gyakori és kedvelt vendége a HírTV és a valamikori Echo TV műsorainak, de nem csak véleményvezérként szerepel a fideszes csatornákon, ennél komolyabb kötődéssel is rendelkezik a kormányzópárt irányába: az önkormányzati kampányban a Fidesz miskolci kampányfőnöke volt.

Most azonban döbbenetes dolgot tett, a kormányoldalon leginkább ellenséges médiumnak számító Indexben jelent meg az írása, a mindenkit foglalkoztató diktátor-törvény kapcsán. Amit azonban leír, az felér egy lázadásra való uszítással Orbán ellen:

“Ám, a magyar história lapjain mégiscsak csúnya lenne/lesz azt olvasni, hogy 30 évvel a rendszerváltozás után sem a magyar nemzet, sem annak magát nemzetinek mondó politikai osztálya, sem annak nemzeti konzervatív értelmisége nem tudta elérni a magát nemzetinek, konzervatívnak állító kormányánál, hogy veszélyhelyzet esetére csakis határozott idejű rendkívüli főhatalmat kérjen a parlamenttől”.

De tesz ennél durvább állítást is, ami eddig csak az ellenzéki oldalon jelent meg, de jobboldali véleményformálók még nem merték kimondani:

“ENNEK TÖRVÉNYI IGÉNYÉT ÉS FELHATALMAZÁSÁT MAGÁT POLGÁRI DEMOKRATÁNAK TARTÓ POLITIKUS NEM KÉRHETI, KÖVETELHETI.”

Márpedig Orbán épp ezt tette a parlamentben, nem elégedett meg az ellenzék által felajánlott 90 napos felhatalmazással, hanem “örök élet plusz 3 napra” követelte magának. “Merthogy nincs civilizációs és demokratikus indok demokrácián belül arra, hogy a parlament határozott időtűzés nélkül rendeleti kormányzásra adjon felhatalmazást bármilyen kormánynak.” – írja Zárug, majd hozzáfűzi:

“Ám ezzel egyben ki is lép e főhatalom a demokratikus keretekből.”

Sokan vagyunk, akik régóta mondjuk, hogy Orbán folyamatosan alakítja ki saját önkényuralmi rendszerét, lépésről-lépésre bontva le a demokráciát, ideje lesz felébrednie a jobboldali konzervatív értelmiségnek is most már. Jó reggelt kívánunk!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!