Letaglózó igazságbeszéd a parlamentben: ez még Orbánba is belefojtotta a szót (+videó)

Tegnap a diktátor-törvény vitáján Tóth Bertalan, az MSZP elnöke is elmondta a véleményét. Beszéde olyan erősre sikeredett, hogy azzal láthatóan még Orbánba is sikerült belefojtania a szót.

Tóth arról beszélt, hogy azért lett volna fontos beletenni a határidős garanciát a törvény szövegébe,

mert több millió ellenzéki választó mára egyszerűen nem bízik a Fideszben.

A politikus szerint, ha Orbán tényleg nemzeti együttműködést akar, meg kell próbálnia helyreállítani az ellenzék és a kormány közti bizalmat, legalább a járvány idejére. Hozzátette, ez korlátlan felhatalmazással nem fog menni. Tóth arra kérte Orbánt, hogy személyesen járjon el a Fidesz-KDNP frakcióknál, hogy rakják bele a időkorlátot a törvény szövegébe.

“Tegye meg ezt a gesztust, ne csak nekünk, ellenzéki képviselőknek, hanem az ellenzéki választópolgároknak, hogy ők megnyugodjanak abban, hogy nem fog korlátlanul visszaélni ezzel a helyzettel”

– mondta Tóth, majd hozzátette: ha az ellenzék megkapja ezt a bizalmat a kormánytól, akkor ők készek lesznek rá, hogy még ma (hétfőn) megszavazzák a törvényt.

Mint ismert, Orbán végül nem fogadta meg Tóth tanácsát, ehelyett inkább megpróbálta egyeztetés nélkül keresztülverni a törvényt. Nem sikerült neki, az ellenzék ellene szavazott (Orbánék erre azonnal elkezdtek ellenük uszítani). Még így sem járt azonban rosszul, sőt, egy hét múlva újra nekifuthat a szavazásnak, és akkor minden bizonnyal keresztül is fogja tudni tolni a törvényt (ekkor ugyanis már nem lesz szüksége az ellenzék támogatására, elég lesz neki a kétharmad).

Tóth beszédét itt meghallgathatják, a keményebb rész 3:17-nél, vagy fordított számlálónál -4:52-nél kezdődik:

Számunkra, a Magyar Szocialista Párt számára a legfontosabb a magyar emberek élete, egészsége és megélhetésének biztonsága

Dr. Tóth Bertalan: Számunkra, a Magyar Szocialista Párt számára a legfontosabb a magyar emberek élete, egészsége és megélhetésének biztonsága. De felelős kormányzásra is szükség van. Éppen ezért a legsürgetőbb intézkedések:1. Béremelést és védőfelszerelést az egészségügyi és szociálisszféra dolgozóinak! Kapjanak egyszeri 500.000 forint juttatást afrontvonalban dolgozók!2. Növeljék a munkanélküli ellátás időtartamát 9 hónapra, összegétminimum nettó 100 ezer forintra! Elbocsátási moratóriumot amultiknál és a közszférában! Állami segítséget a cégeknek amunkahelyek megtartásához!3. Hatósági árat az alapvető élelmiszerekre és avédőfelszerelésekre, fertőtlenítószerekre! Csökkentsék a gáz és azenergia árát!4. Azonnali nyugdíjemelést! A nyugdíjkiegészítés áprilisikifizetését!5. A kormány védje meg a forint értékét!

Gepostet von MSZP am Montag, 23. März 2020

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!