Folyamatos szemfényvesztés: egy gyors matek buktatta le Orbánt

Nincs olyan kormányzati sajtótájékoztató, amelyen el ne hangozna, hogy van elég védőfelszerelés, Orbán szerint pedig egyenesen “milliószámra van maszk” Magyarországon.

Épp csak az érintettek nem látnak belőle semmit.

(Húha, lehet a diktátor törvény elfogadása után ezért a mondatért már lecsuknak!) Most pedig nagy dirrel-durral megérkezett a Wizzair gépe, amelyen 30 050 vérőruha és 82 000 “orvosi maszk” érkezett. Ne térjünk most ki arra, hogy ezek milyen típusú maszkok, műtős vagy a magasabb szintű maszkok, mert nem ezzel van a fő gond, hanem a matekkal.

A KSH statisztikái szerint, ma valamivel több mint 120 ezer ember dolgozik az egészségügyben, ebből 40 ezer orvos. Ha ezeknek az embereknek a kétharmada van csak egy nap műszakban összesen, az akkor is 80 ezer fő,

tehát a ma érkezett készlet egy nap alatt illan el,

és akkor még nem vettük figyelembe, hogy egy maszk hivatalosan 3-4 órás élettartammal rendelkezik, nem 8-10 órával. Ha igaz Orbán állítása, hogy több millió maszk van, az bizony elég nagy számnak hangzik, de csak az egészségügyben szükséges kb. 100 ezer naponta, és akkor még nem beszéltünk az egyéb közszolgáltatást végzőről, és persze a lakosságról. Egy millió maszk az sok, ha raktárban áll.

Ha használjuk, akkor Magyarország egy napi szükséglete.

Tapasztaltuk már a kétharmados töbség kiszámításánál, hogy Orbánnak nem erőssége a matematika. Pedig ez általános iskola 4 osztály, írásbeli osztás-szorzás.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!