Saját járványügyi szabályait szegi meg a Fidesz – ezért kell a diktátor törvény?

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Míg a kormány álláspontja szerint “minden magyar állampolgárra egyformán érvényesek a szabályok”, addig úgy látszik, mégis vannak kivételek, akik ezek felett a szabályok felett állnak.

A legszembeötlőbb példa erre Pintér Sándor belügyminiszter, akin azután végezték el a koronavírus-tesztet, hogy kiderült, kezet fogott, tárgyalt valamint együtt is étkezett a marokkói közlekedési és vízügyi miniszterrel, akinél találkozójuk után mutatták ki a vírust.

Ez alapjában még nem lenne rossz, hisz a WHO főigazgatója szerint is folyamatosan teszteket kell csinálni, mert mint kijelentette, csak úgy győzhetünk, ha mindent megteszünk a továbbterjedés megelőzéséért.

“Nem harcolhatunk a vírus ellen anélkül, hogy tudnánk, hol van.

Ez azt jelenti, hogy szemmel kell tartani, izolálni kell, tesztekre van szükség, és minden egyes esettel külön kell foglalkozni azért, hogy megtörjük a továbbfertőzés láncolatát” – közölte Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz.

De a magyar hatóságok előírásai alapján, azonban, nem lett volna szükséges a belügyminiszteren elvégezni a koronavírus-tesztet, mivel itthon csak akkor csinálnak ilyet, ha igazoltan érintkezett fertőzött személlyel, valamint rajta is jelentkeztek a tünetek.

Pintér Sándor csak az egyik feltételnek felet meg, mégis külön elbírálásban részesült.

Olyannyira mentesül a szabályok alól a belügyminiszter, hogy a 444.hu közlése szerint, szombat este már Orbán Viktorral közösen sétált be az akciócsoport ülésére,

tehát neki a 14 napos karantént sem kellett kivárnia!

Pintér egy hetet sem kényszerült karanténba, őt két negatív teszt után kiengedték, annak ellenére, hogy Gulyás Gergely is arról tájékoztatta az embereket, hogy “könnyen lehet, hogy a teszt akár kétszer is negatív valakinél, és a lappangási időt követően kiderül, hogy beteg”.

Tehát a hivatalos tájékoztatás szerint, nem lehet egyértelműen kijelenteni azt, hogy a belügyminiszter nem fertőződött meg, jelenleg potenciális veszélyforrásnak tekinthető!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!