Tovább nőtt a vírusfertőzöttek száma – A neheze még csak most jön!

A hivatalos tájékoztató szerint, újabb magyarországi megbetegedéseket regisztráltak, két külföldi és több magyar állampolgárnál lettek pozitívak a tesztek.

Így szombat reggelre 18 fővel nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, 85-ről 103-ra.

A tegnapi nap, sajnálatos módon, már hazánkban is megindult a koronavírussal fertőzött személyek elhalálozásának száma. A diagnosztizált betegek közül már 4-en vesztették életüket.

Magyarország jelenleg még mindig a csoportos megbetegedések szakaszában van, nem lépett át a tömeges megbetegedések időszakába, azonban ez valószínűleg be fog következni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban.

A mintavételek elengedhetetlenek lennének a megelőzés szempontjából, ki kéne szűrni, hogy kik hordozzák a betegséget és elkülöníteni őket, ám Magyarország a hivatalos adatok szerint mindeddig csak 3447 tesztet végzett el.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója múlthéten kezelhetőnek nevezte a világjárványt, de leszögezte, hogy csak úgy győzhetünk, ha mindent megteszünk a továbbterjedés megelőzéséért.

“Nem harcolhatunk a vírus ellen anélkül, hogy tudnánk, hol van.

Ez azt jelenti, hogy szemmel kell tartani, izolálni kell, tesztekre van szükség, és minden egyes esettel külön kell foglalkozni azért, hogy megtörjük a továbbfertőzés láncolatát”

– közölte Gebrejeszusz.

A beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma immár 103 fő, akik közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 89 magyar állampolgár.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!