Sorban dönti meg a Fidesz az ellenzéki többségű testületeket

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Még meg sem szavazta a parlament a felhatalmazási törvényt, ami határozatlan ideig korlátlan jogokat biztosítana Orbán Viktornak, több fideszes polgármester máris átvette a településén a kizárólagos irányítást. Komló és Szekszárd után

Nagykanizsán is úgy ragadta magához a hatalmat a polgármester, hogy pártja kisebbségben volt az ellenzéki többségű képviselő-testülethez képest.

Mint ismert, Komlóhoz és Szekszárdhoz hasonlóan tavaly Nagykanizsán sem sikerült többséget szereznie a Fidesznek a választáson, csak a polgármester-választást nyerték meg. Ez nem akadályozta meg Balogh László polgármestert abban, hogy a mostani veszélyhelyzetre hivatkozva

lényegében megpuccsolja a választói akaratot,

és visszahívja az ellenzék által kinevezett tanácsnokokat, valamint átvegye az önkormányzati cégek felett a tulajdonosi jogok gyakorlását.

Ezeket normál esetben a többségi konszenzus határozza meg, Balogh most ezt rúgta fel. Ráadásul nem érte be ennyivel, a képviselők tiszteletdíját is csökkentette, és alpolgármesternek is egy fideszest nevezett ki maga mellé. Ez utóbbit azzal indokolta, hogy veszélyhelyzetben “nem maradhat a város vezető nélkül, és miután vele is történhet nem várt esemény, ezért szüksége van a helyettesre”.

Arról nem beszélt, hogy miért nem próbált az ellenzékből kinevezni valakit maga mellé, ha már ők szereztek októberben többséget. Cinikus módon csak annyit mondott:

„A jelenlegi helyzetben eljött az idő, hogy mindenki bizonyítsa, képes az összefogásra, az együttműködésre.”

Egyetértünk, kezdhetné mindjárt ő maga a dolgot.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!