A kormány már az emberi életeken is spórol? – Nem tartják be a WHO előírásait!

Szerdán derült ki egy hetedik osztályos diákról, hogy édesanyjához hasonlóan, ő is elkapta az új koronavírust. Az Index értesülései szerint, azonban se a fiú osztálytársait, se a tanárait nem tesztelték le, hogy ők is elkapták-e a fertőzést.

Az egyik szülő azt nyilatkozta a portálnak, hogy lányát otthoni karanténba helyezték, de tesztet nem végeztek rajta.

“A lányomat március 13-tól március 27-ig, a fertőzöttel történt utolsó kontaktustól számított 14 napra, járványügyi zárlat alá helyezték. Tartózkodási helye a saját szobája.” – közölte a lány édesapja.

A szoros kontakt ellenére, tehát sem a lányt, sem a fiú más osztálytársát nem tesztelték le a járványügyi hatóság szakemberei!

Hasonló esetről értesült a lap az V. kerületi Hild József Általános Iskolából is, ahol szintén szerdán derült ki egy gyerekről, hogy pozitív lett a koronavírus tesztje. Az érintett tanuló osztálytársainak szüleit csak csütörtökön értesítették, hogy gyerekeiknek karanténba kell vonulniuk.

Tesztelést ebben az esetben sem csináltak a hatóságok!

Megdöbbentő továbbá az is, hogy annak a 72 éves férfinak a feleségénél és közeli családtagjainál sem végezték el a szükséges koronavírus-tesztet, akit jelenleg lélegeztetőgépen tartanak a Dél-Pesti Centrumkórházban. A család közlése szerint, mikor a férfit tájékoztatták pozitív eredményéről, a hatóságok a feleségnek is ígértek tesztet, azonban egyelőre csak a karantén elrendeléséig jutott a járványügy, a vizsgálatot még nem sikerült elvégezniük.

A WHO jelenlegi ajánlása szerint azonban mindenkit teszt alá kell vetni, aki bizonyítottan szoros kapcsolatban állt egy fertőzöttel.

Még maga Müller Cecília tisztifőorvos is azt hangsúlyozta az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján, hogy a szoros kontaktok vizsgálata rendkívül fontos, majd hozzátette, hogy (szerinte) Magyarországon a kezdetektől így járnak el, bár a példák azt mutatják, hogy ez nem teljesen fedi a valóságot.

Érdekes azonban, hogy ezekben az esetekben a kormány “szakemberei” úgy ítélték meg, hogy a szoros kapcsolat ellenére, addig nem szükséges elvégezni a teszteket, míg nem jelentkeznek a tünetek.
Ennek ellenére Pintér Sándor belügyminiszteren azonnal elvégezték a koronavírus-tesztet, mihelyst kiderült, hogy pozitív lett a tesztje Marokkó közlekedési miniszterének, akivel előzőleg találkozott.

A kormány álláspontja szerint pedig “minden magyar állampolgárra egyformán érvényesek a szabályok”.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!