Megbukott a kormány hazugsága – Alapjaiban rosszul kezelik a válságot!

Fotó: Orbán Viktor / Facebook

A kormány által hozott megelőző intézkedések szerint, a 65 év feletti orvosok nem érintkezhetnek betegekkel, így például az aktív házi gyermekorvosok 40 százaléka kiesett a rendszerből.

Póta György a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke az ATV Start című műsorban elmondta, hogy a rendelkezés miatt vannak olyan területek az országban, ahol már teljesen megszűnt a gyermekorvosi ellátás, csak telefonon lehet konzultálni az orvossal.

Magyarországon már bárhol jelen lehet a világjárványt okozó koronavírus

– ezt dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos mondta. Ebből következik, hogy bárki potenciális vírushordozó lehet, tehát nőhet azoknak a száma, akik már fertőzöttek, de még nem mutatnak tüneteket, valamint az őket kezelő orvos sem feltételezné róluk.

A háziorvosok tehát ki vannak téve a fertőzésnek, így elengedhetetlen lenne a megfelelő védőfelszerelés ahhoz, hogy ne essen ki még több háziorvos a rendszerből.

Póta György azt elismerte a műsorban, hogy a háziorvosok három maszkot is kaptak, de azokat nem megfelelően címkézték, tehát nem a biztos védelmet nyújtó FFP2 vagy FFP3 típusú maszkok érkeztek meg, hanem a gyengébb minőségű FFP1-esek.

Szerinte a járványügyi hatóságoknak kellene biztosítania a megfelelő felszereléseket, melyek nem képzik a rendelkezésükre álló alapfelszerelést.

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke elmondta továbbá, hogy több orvos is már a magyarországi megjelenés előtt, illetve még a kezdeti időszakban internetről szerezte be a speciális maszkokat, de már onnan se lehet rendelni, vagy csak irreálisan magas áron.

Jelenleg a kormányzat segítségét várják, mivel az ígéretek szerint orvosolni fogják a problémát, bár azt nem tudni, hogy ez mikor és hogyan fog megtörténni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!