Vérlázító váddal illette az ellenzéket Gulyás Gergely

Ennyit a nemzeti együttműködésről.

A kancelláriaminiszter csütörtöki kormányinfóján fogalmazott úgy:

“Az ellenzékben vannak olyanok, akik a vírusnak szurkolnak. És van olyan is, aki annak nem örül, hogy az első fertőzött külföldi volt, és nem magyar”.

Szögezzük le rögtön az elején: a szokásosnál is elfogadhatatlanabb, ha a kormány a 21. század eddigi legnagyobb válsághelyzetének közepén ilyen stílust enged meg magának. Ha a kormány azt várja, hogy az emberek ideológiától és politikai szimpátiától függetlenül összefogjanak a válság idejére, elsősorban neki kellene példát mutatnia. Uszítással és bűnbakkereséssel ez egész biztosan nem fog menni.

Ha az ellenzék kritizálni meri a válság alatt a kormány tevékenységét, azzal nem hazaárulást követ el,

hanem a kötelességét teljesíti.

Az ellenzék elsődleges feladata, hogy ellenőrizze a kormány tevékenységét, és javaslatokat fogalmazzon meg. Ez különösen krízishelyzetek idején fontos. A kormánynak nem üldöznie kellene az övétől eltérő nézőpontokat, hanem üdvözölnie kéne azokat, és adott esetben beépítenie a politikájába. Senki nem vitatja, hogy a kormány egyedülálló birtokosa a végrehajtó hatalomnak, ez azonban nem jelenthet abszolút hatalmat, az ellenzék ellenőrző hatalma legalább annyira fontos.

Gulyás Gergelynek nem uszítani kéne az ellenzék ellen, és gyalázatos hazugságokkal megvádolnia őket, hanem félrerakni a politikai ellentéteit, és partnerként kezelni őket. A válság nem a saját tábornak szóló politizálás ideje, hanem a háromharmadé. Csak úgy küzdhetjük le az előttünk álló akadályokat, ha mindenki bedobja a közösbe, amije van. Nem fogunk tudni kikeveredni a bajból, ha a kormányfő jobbkeze összefogás helyett

azzal vádolja az ellenzékét, hogy a hatalom és a kormány bukása fontosabb neki, mint a magyar emberek élete.

Egyrészt ez nincs így, másrészt az efféle uszító retorika csak még tovább mélyíti a válságot. Most tényleges összefogásra lenne szükség. Mielőbb hajlandó észrevenni a kormány, hogy a szokásos erőpolitikája nem működik, annál előbb tudunk kikerülni a válságból.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!