Rendkívüli állapotok – Nem tudnak több beteget fogadni a kórházak

Képünk illusztráció.

Egyre rosszabb a helyzet az európai országokban, így egyre többen hirdetnek ki általános karantént, kijárási tilalmat. Franciaországban két nappal ezelőtt jelentette be az ottani kormány az általános karantént. Szerdára azonban így is 50 százalékkal nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, a diagnosztizált fertőzötteké pedig meghaladta már a 9000-et.

A kijárási korlátozásokat azonban nem túl fegyelmezetten viselik a helyi lakosok, már nagyjából 4000 alkalommal szabtak ki bírságot a helyi hatóságok.

Szerda este a francia egészségügyi hatóságok bejelentették, hogy 89 fővel nőtt a vírus következtében elhunytak száma, mely így már 264-re emelkedett.

A járvány kitörése óta 9134 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, melyből 3626-an vannak kórházban, 931-en pedig intenzív osztályon.

Meglepő adat azonban, hogy a súlyos betegek fele 60 évnél fiatalabb, ám az elhunytak 93 százaléka 65 évesnél idősebb volt – közölte az atv.hu.

Jérome Salomon, az egészségügyi tárca járványügyi felelőse kijelentette, hogy “a járvány a teljes országban elterjedt, és a helyzet gyorsan romlik”. Hozzátette, hogy a kedd este érvénybe léptetett kijárási korlátozást mindenki tartsa be, így lehet a legjobban megfékezni a vírus további terjedését.

A francia egészségügy erején felül próbálja leküzdeni a járványt, ennek érdekében pedig csak szerdán közel 4000 vírustesztet végeztek el, a járvány kezdete óta 42500-at.

A legveszélyeztetettebbek azonban az idősek otthonában élők, akik közül ha egy elkapja, akkor ő megfertőzheti az intézmény mintegy 75 százalékát, náluk pedig a halálozási ráta eléri a 20-30 százalékot.

“Számukra már nincs hely a kórházakban, túlságosan legyengültek. Előnyben részesítjük, és ez teljesen érthető, az olyan embereket, akiknek nagyobb esélyük van meggyógyulni”

– közölte Gael Durel, a betegek elhelyezéséért felelős orvosok egyesületének elnöke.

Hasonló intézkedéseket kellett bevezetniük az olaszoknak is az elmúlt két hétben, ahol a koronavírus-járvány a legnagyobb mértékben terjedt el. Az ottani orvosok szörnyűnek, azonban mégis elengedhetetlennek tartják, hogy már csak azokat a betegeket látják el, akiknek nagyobb esélyük van a túlélésre.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!