Orbán belerúgott mindenkibe, aki nem az ő embere

Orbán Viktor - savanyú a szőlő // kép: nol.hu

Tegnap a kormányfő fontos gazdasági jellegű bejelentésekett tett, mint mondta, a munkahelyek védelmének az érdekében. Az elsőre igen nagyvonalúnak és hatásosnak hangző bejelentések másnapján azonban sokan rádöbbentek, hogy bizony ezzel nem sok munkahelyet fognak megmenteni,

az emberek legnagyobb része még mindig veszélyben van!

Miért is? Bár a hiteltörlesztések felfüggesztése nagy könnyebséget jelenthet mindenkinek, azonban azzal számolni kell, hogy a részletfizetések alóli felmentés nem jelenti azt, hogy a kamat nem fog ketyegni a tőkerészre! Így, ez súlyos százezreket jelenthet évvégéig, amit majd 2021-től fognak hozzácsapni a törlesztéshez. Így mindenkinek azt javasoljuk, ha nem vesztette el a munkáját, ha nem csökkent jelentősen a család bevétele, akkor ne éljen ezzel a lehetőséggel, mert rosszul fog vele járni!

A második fontos része a bejelentésnek az volt, hogy a turisztikai ágazatban jelentős átmeneti járulékcskönnetést  hajtottak végre, mind munkáltatói, mind munkavállalói oldalon, azonban az ebben az ágazatban dolgozó jelentős számú KATA-s vállalkozót hagyják megfulladni. Miért is történt mindez így?

Vannak Orbán haverjainak turisztikai vállalkozásai? Vannak! Vannak köztük KATA-sok? Nincsennek!

Pedig rengeteg kis szálláshely így működik, a hotelekben workshopokat tartó vállalkozók, az animátorok, masszőrök és szinte minden kiegészítő szolgáltatást nyújtó KATA-s vállalkozóként végzi a tevékenységét. Nekik is nulla forint bevételük lesz az idei szezonban.

Így ez az egész nagy nemzeti, gazdaság mentő program nem szól másról, mint a Balatont felvásárló Tiborcz István és Mészáros Lőrinc kisegítéséről. Van még kérdés?

ellopott balaton
Fotó: Magyar Narancs
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!