Beindult a gazdasági válság: meg van az első áldozat, aki bezárja a kapuit

Minden jóslat szerint a koronavírus járvány a 2008-asnál nagyobb gazdasági válságot fog előidézni, ami Magyarországot az ipari függősége miatt akár még mélyebben is érinthet, mint Európa többi országát. Az első áldozat meg is lett, bár nem ettől a cégtől vártuk az első bejelentést.

Az Audi megerősítette, hogy a győri gyárban is felfüggeszti a termelést hétfőn,

az ingolstadti, brüsszeli, mexikói üzemei mellett. Az újranyitásról és a dolgozók kompenzációjáról egyenlőre nem tudni semmit, arról későbbre ígértek közleményt.

Akik nyomonkövették a híreket, azok számára a termelés leállítása nem volt váratlan, hiszen már látható volt, hogy a járvány mind a munkaerő, mind a beszállítók szintjén komoly fennakadásokat okoz. Arról nem is beszélve, hogy az emberek amiatt is aggódtak, hogy az összeszerelő üzemek potenciális fertőzési lehetőséget jelentenek a közös légtér miatt.
Más autóipari cégekről annyit tudunk, hogy a Suzuki esztergomi üzemében is jelentős átszervezés van, a Mercedes kecskeméti üzeme kb. két hetes raktárkészlettel rendelkezik, mely folyamatosan csökken, és kérdéses a szentgotthárdi Opel-motorgyár sorsa is.
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!