Brutális intézkedések Európa-szerte: több ország komoly intézkedéseket hozott!

Sebastian Kurz osztrák kancellár országa állampolgárainak védelmét tartja a legfontosabbnak, így ő nem félt meghozni azt a döntést, melyet például Orbán Viktor egyelőre még halogat.

Kurz bejelentette, hogy egész Ausztria területére kijárási korlátozásokat léptetett életbe,

így a 444.hu beszámolója szerint, hétfőtől csak három okból hagyhatják el otthonaikat az osztrákok:

  • ha valakinek olyan halaszthatatlan munkája van, ami ezt indokolttá teszi
  • ha élelmiszert vagy gyógyszert kell vásárolnia
  • ha valaki olyannak kell segítenie élelmiszert beszereznie, aki egyedül ezt képtelen lenne megoldani

Az új rendelet értelmében mindenki csak egyedül léphet utcára, vagy olyannal, akivel amúgy is egy háztartásban él. Az osztrák kancellár kijelentette továbbá, hogy a köztereket a rendőrség fogja ellenőrizni, valamint a nagyobb csoportosulásokat arra kérik majd, hogy oszoljanak fel – közölte a Krone.

A Reuters szerint Spanyolországban lassan már rosszabb a helyzet mint Olaszországban, így ott is teljesen kiürültek a terek, utcák.

A spanyol kormány szintén hasonlóan szigorú intézkedéseket, kijárási tilalmat léptetett életbe azért, hogy megakadályozzák a további megbetegedéseket.

Franciaország elővigyázatosságból csökkenti a vasúti és légi közlekedést, valamint a városok közötti távolsági buszok közlekedését – írja a Guardian.

A cseh miniszterelnök, Andrej Babis, szintén teljes karantént jelentett be. Igaz, ott lényegében több megbetegedést regisztráltak már, mint idehaza,

de ha a kormány elővigyázatosabb lenne, akkor nem várná meg, míg itt is súlyosbodik a helyzet.

A cseh egészségügyi miniszter bejelentése szerint egyébként 214 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak már az országban, egy nap alatt összesen 25-tel nőtt a számuk – közölte a BBC.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!