Hatalmasat hibázott a kormánypárti csatorna – Ez valakinek az állásába kerülhet!

Forrás: Facebook / Tények

A Fidesz végül belátta, annak érdekében, hogy ne veszítsenek szavazókat, engedniük kell a nyomásnak mely a szakértőktől, szakszervezetektől, szülőktől, pedagógusoktól és ellenzéki pártoktól érkezett, valamint követniük kell a külföldi mintát, így péntek este bejelentették az iskolák hétfőtől való bezárását.

Ez a döntés azonban annyira hirtelen érkezhetett, hogy a gyors váltást nem tudta megfelelően nyomon követni a kormánypárti üzenetekhez mindig jól illeszkedő TV2.

A péntek esti fél hetes Tényekben még arról szólt az egyik riport, hogy milyen hatalmas károkat okozna az ellenzék iskolabezárásról szóló javaslata.

A riport tökéletesen megfelelt a korábbi állásponthoz, az ellenzéki képviselőktől csak egy-egy rövid mondatot játszottak be, míg a kormánypárt korábbi álláspontját támasztotta alá a szakértőként bemutatott Deák Dániel, a Schmidt Mária-féle XXI. Század Intézet munkatársa – közölte a 444.hu.

Deák Dániel kényelmesen és hosszan ki tudta fejteni, milyen gazdasági károkat okozna, ha az iskolákat tényleg be kéne zárni, mint ahogy azt az ellenzék javasolja.

Azonban hirtelen változott a kormánypárt álláspontja, ezt a gyors váltást pedig nem tudta lekövetni a csatorna, így a “Szakértő: Kárt okoz az iskolabezárás” című riportot követően Szebeni István műsorvezető megdöbbent arccal volt kénytelen beolvasni, hogy a Fidesz épp most egyezett meg az ellenzéki képviselőkkel arról, hogy bezárják az iskolákat hétfőtől.

A csatorna alapjában nagy hibát nem követett el, hisz péntek reggel még Orbán Viktor is arról beszélt a Kossuth-rádióban, hogy szerinte egyáltalán nem indokolt bezárni az iskolákat, mivel a “járványt a külföldiek hozták be”, és ha bezárnák ezeket az intézményeket, akkor a tanárokat fizetés nélküli szabadságra kellene küldeni.

Eltelt kicsivel több mint 12 óra, és a miniszterelnök bejelentette, hétfőtől nem léphetnek be a diákok az iskolákba, és az egész ország átáll a digitális oktatásra.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!