Nem hátrál a kormány – Szembemennek a közakarattal!

Több szakember, pedagógusok, ellenzéki képviselők és szülők is azonos állásponton állnak. Az iskolákat és óvodákat be kell zárni.

Tény, hogy ismereteink alapján a koronavírus nem igazán van hatással a gyerekekre, nem ők a veszélyeztetettek, de hordozók lehetnek. Mivel a gyerekek is használnak tömegközlekedést, érintkezhetnek olyanokkal akik betegek, így a vírust könnyen hazavihetik, ahol pedig a veszélyeztetett nagyszülők és szülők is áldozatául eshetnek a betegségnek.

Ezt azonban a kormány még mindig nem így látja. Orbán Viktor miniszterelnök volt a vendége a Kossuth Rádió reggeli műsorának, ahol az atv.hu közlése szerint kijelentette:

“Várjunk! Ha lesz iskolabezárás, az a tanév végén lesz, és akkor a tanároknak fizetés nélküli szabadságra kell menni.

De ha most az iskolákat bezárnánk, az a tanév végét is jelentené ugyanis, mert egy-két hét múlva nem tudnák újra kinyitni a koronavírus miatt”.

Orbán hozzátette azonban, ha úgy látnák, hogy a koronavírus a gyerekeket is veszélyezteti, nem haboznának meghozni ezt a döntést.

Az egyetemek bezárásáról a miniszterelnök elmondta, hogy “az egyetemeken sok a külföldi, a járványt a külföldiek hozták be, közöttük terjed”.

“Nem véletlen, hogy a vírus az irániak között ütötte fel a fejét.”

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!